• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
11
Gelmiş geçmiş en sağlam telefonlar

2016-01-20 22:30:04
Gelmiş geçmiş en sağlam telefonlar

Hayatın zorlu şartları, bizleri olduğu kadar yanımızdan hiç ayırmadığımız telefonlarımızı da fazlasıyla yıpratabiliyor. Peki bu zorlu koşullara karşı en dayanıklı modeller hangileri?

#1
Foto - Gelmiş geçmiş en sağlam telefonlar

Ultron X1 Son derece şık bir tasarıma sahip olan Ultron, dışarıdan bakıldığında sağlam bir izlenim vermese de, ekranıyla ceviz kırabileceğiniz nadir telefonların başında geliyor.

#2
Foto - Gelmiş geçmiş en sağlam telefonlar

Samsung Galaxy Xcover 3 Akıllı telefon pazarının lider isimlerinden biri olan Samsung’un 2015’in ikinci çeyreğinde satışa sunduğu Galaxy Xcover 3 dayanıklı yapısıyla dikkatleri üzerine çekmişti. IP67 sertifikasıyla 1 metre derinliğindeki suya 30 dakika dayanabilen Galaxy Xcover 3, aynı zamanda toza ve güneşe karşı da hayli dirençli bir yapıya sahip.

#3
Foto - Gelmiş geçmiş en sağlam telefonlar

Samsung Galaxy S6 Active Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung’un ABD’ye özel olarak satışa sunduğu Galaxy S6 Active’de sağlam ve dayanıklı yapısıyla ön plana çıkan diğer bir model. Galaxy S6’nın donanım gücünü Active serisinin dayanıklılığıyla birleştiren Galaxy S6 Active, IP68 sertifikasına da sahip. 1,5 metreye kadar 30 dakika boyunca suya dayanabilen Galaxy S6 Active, şok direncine karşı da MIL-STD-810G sertifikasına sahip.

#4
Foto - Gelmiş geçmiş en sağlam telefonlar

CAT S50 Genel olarak zorlu kış şartlarına karşı ürettiği dayanıklı bot modelleriyle tanıdığımız CAT, 2014’te akıllı telefon pazarına da girmeye niyetlenmişti. CAT, sağlam ve dayanıklılık prensibini akıllı telefon tasarımına da yansıtmış ve 2014 yılında düzenlenen IFA’da tanıttığı S50 modeliyle dikkatleri üzerine çekmişti. IP67 ve MIL-810G sertifikasına sahip olan CAT, ABD’de 500 dolardan satışa sunulmuştu.

#5
Foto - Gelmiş geçmiş en sağlam telefonlar

Kyocera Tough DureForce 2014 yılının sonlarında satışa sunulan Kyocera Tough DureForce da listemizdeki diğer telefonlar gibi IP68 ve MIL-810G sertifikalarına sahipti. Rakiplerine oranla bir tık daha dayanıklı olan Kyocera Tough DureForce yalnızca ABD’de satışa sunulmuştu. Yaklaşık 2 metrelik suda 30 dakikadan fazla, sağlam bir şekilde kalmayı başaran Kyocera Tough DureForce’un en etkileyici yönü ise 99 dolarlık satış fiyatıydı.

#6
Foto - Gelmiş geçmiş en sağlam telefonlar

Sony Xperia Active Sony’nin 2011 yılında satışa sunduğu Xperia Active, teknik özellikleriyle olmasa bile dayanıklılığıyla öne çıkmayı başarmıştı. Dayanıklı yapısının yanı sıra içerisinde bulunduğu GPS, barometre ve pusula gibi dahili özelliklerle tam bir kampçı telefonu profili çizen Xperia Active, kullanıcılar tarafından fazla ilgi görmeyince, pek de uzun ömürlü olamadı.

#7
Foto - Gelmiş geçmiş en sağlam telefonlar

Xperia Z5 Compact Sony’nin geçtiğimiz Eylül ayında satışa sunduğu Xperia Z5 Compact, boyutu, gücü ve dayanıklılığı ile fark yaratmıştı. IP68 sertifikasına sahip, suya ve toza karşı dayanıklı olan Sony Xperia Z5 Compact, 1,5 metre derinliğindeki suda 30 dakika boyunca zarar görmeden kalabiliyor.

#8
Foto - Gelmiş geçmiş en sağlam telefonlar

Simvalley XT 520SUN En sağlam telefonlar listemizdeki bir diğer isim ise Simvalley XT 520SUN. Ülkemizde satışa sunulmayan Simvalley XT 520SUN, sağlam yapısının yanı sıra, arka tarafında bulundurduğu güneş enerjisi paneliyle de dikkatleri üzerine çekmişti. Simvalley tarafından zorlu doğa koşullarında yaşamayı seven kampçılar için tasarlanan XT 520SUN, alo deyip, mesaj atabileceği basit bir profilden ibaretti.

#9
Foto - Gelmiş geçmiş en sağlam telefonlar

Droid Turbo 2 Motorola’nın geçtiğimiz yılın son çeyreğinde satışa sunduğu Droid Turbo 2, teknik özellikleriyle olduğu kadar, dayanıklı yapısıyla da dikkat çekmeyi başarmıştı. Motorola Droid Turbo 2’nin, pazardaki rakiplerine oranla en öne çıkan yönüyse ShatterShield teknolojisine sahip olan 5 katmanlı ekranıydı.

#10
Foto - Gelmiş geçmiş en sağlam telefonlar

Nokia 5210 Listemizin son konuğu ise bir döneme damgasını vurmuş olan Nokia 5210. Nokia 5210, telefonun ana gövdesini çevreleyen harici kapakları sayesinde son derece sağlam bir yapıya sahipti. Nokia 5210 kullanan nesil, bu telefonu sadece alo demek ve mesaj çekmek için değil, arada ufaktan top sektirmek ve maç yapmak için de kullanırdı. Şimdiki telefonların Nokia 5210’un sağlamlığıyla ne kadar yarışabilecekleri ise büyük bir soru işareti. (shiftdelete)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23