• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Geleceğin savaş gemisi: USS Zumwalt!

Yeniakit Publisher
2015-12-09 22:14:00 - 2015-12-09 22:19:20

Teknolojinin gelişimi, askeri alanda da radikal değişimler gösteriyor. Son olarak ise, ABD Deniz Kuvvetleri, geleceğin savaş gemisi olacak USS Zumwalt için video yayınladı!

Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri çok çeşitli özel savaş uçağı projeleri ile karşımıza çıkıyor. Lakin bu kez, Hava Kuvvetleri değil, Birleşik Devletler Donanması için özel bir projenin ilk gerçek adımı atılmış oldu.

7 Aralık 2015 tarihinde, Birleşik Devletler Suları’na sürülen USS Zumwalt Savaş Gemisi, ilk kez doğrudan US Navy tarafından yayınlanan video ile detaylı olarak gözlenmiş oldu.

USS Zumwalt Savaş Gemisi’ni özel kılan ilk nokta, radikal bir şekilde değişim gösteren tasarımı oluyor. Gelecekçi tasarımı ile göz doldurması bir yana, USS Zumwalt Savaş Gemisi'nin bıçak şeklindeki burun kısmı ile ilgili çok ciddi iddialar da ortaya atıldı.

Bu iddialardan ön plana çıkanı; söz konusu USS Zumwalt Savaş Gemisi’nin, aynı zamanda tıpkı bir Denizaltı gibi sualtında hareket edebiliyor olması.

Şu an için bu iddia ile ilgili, Birleşik Devletler Donanması tarafından, net bir açıklama gelmiş değil. Öte yandan USS Zumwalt, arka bölümünde bir helikopter pisti de barındırıyor.

USS Zumwalt Savaş Gemisi için bir diğer iddia edilen nokta da bu geminin lazer silah sistemini dahili olarak barındırması. Zira, bilindiği gibi Birleşik Devletler Donanması, daha önce lazer silah ile savaş gemisi üzerinden bir drone düşürdüğünü video ile açıklamıştı.

Ancak yayınlanan görsellere bakarak konuşmak gerekirse, USS Zumwalt Savaş Gemisi’nin üzerinde herhangi bir lazer silah donanımı bulunmuyor. Bunlara ek olarak, USS Zumwalt için detaylar da gün yüzüne çıkmış değil.

Şu an için ilk testini başarılı olarak tamamlamış olan 3,5 milyar Dolarlık USS Zumwalt Savaş Gemisi'nin videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23