• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Geçmişle geleceğin köprüsü

Yeniakit Publisher
2014-12-25 07:56:00 - 2014-12-25 07:52:34
Geçmişle geleceğin köprüsü

Osmanlı Türkçesini öğrenmenin, Kur’an alfabesini bilen bir kişinin 15 dakikasını alacağını kaydeden Osmanlıca Eğitim ve Kültür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Metin Uçar, “Yüzümüz istikbale dönükse Osmanlıca’ya ilgimiz kaçınılmaz olmalı” dedi. Uçar, gazetemiz Akit’i de Osmanlıca eğitimine verdiği destekten ötürü tebrik etti

İnsanların tarihlerine, atalarımızın bıraktığı mirasa ilgilerinin artarak devam ettiğini ifade eden Osmanlıca Eğitim ve Kültür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Metin Uçar, “Fakat ilgi duydukları kaynaklara ulaşmak için önlerinde önemli bir engel vardı. Bu da teraküm eden, biriken o mirasın yazısını ve lisanını bilmemek” diye konuştu. Biriken kültüre ve yazı diline yoğun ilgi olduğunu söyleyen Uçar, Osmanlı Türkçesini öğrenmenin çok zor olduğuna yönelik algının da değişmesi gerektiğini vurguladı.

TEMEL OSMANLICA 15 DAKİKALIK İŞ

Bu durumdan ötürü Osmanlı Türkçesi öğreten bir dergi çıkardıklarını hatırlatan Metin Uçar, Osmanlı Türkçesini öğrenmenin, Kur’an alfabesini bilen bir kişinin 15 dakikasını alacağını kaydetti. “Temel Osmanlıcayı öğrenmek bu kadar kolay” diyen Uçar, “Osmanlıca öğrenimi bir süreç. En sondan başlayarak Osmanlıca öğrenilemez. Osmanlıcanın da seviyeleri var” şeklinde konuştu. Uçar, Osmanlıca Eğitim ve Kültür Dergisi’nin, Osmanlıca’yı muhataba öğretme kabiliyetine sahip olduğunu ifade etti.

OSMANLICA'NIN GİRİŞ KAPISINA DAVET

“Biz insanları Osmanlıca’nın giriş kapısına davet ediyoruz” diyen Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dergi, esas itibariyle dört bölümden oluşmakta. Başlangıç ve harfler, kolay okuma metinleri, çevremizde Osmanlıca ve ileri seviye metinler. Dergiyi eline alan herkes kendi seviyesi ile alakalı bir şeyler bulabiliyor. 2013’te yayınladığımız ilk sayıyı başlangıç olduğu için basit tutmuştuk. Fakat ilerleyen sayılarda daha geniş metinlere yer verdik. İnsanların Osmanlıca’yı severek öğrenmesini sağladık.”

GAZETEMİZ DE DESTEK VERİYOR

“Geçmişini bilmeyen geleceğe ışık tutamaz. Geçmişin ve geleceğin anahtarı bin senedir kullandığımız tarih ve kültür harflerimizde, onunla teraküm eden kültürümüzdedir. Eğer yüzümüz istikbale dönükse Osmanlıca’ya ilgimiz kaçınılmaz olmalı” diyen Osmanlıca Eğitim ve Kültür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Metin Uçar, gazetemiz Akit’i de Osmanlıca eğitimine verdiği destekten ötürü tebrik etti. Uçar, “Yeni Akit gazetesini tebrik ediyorum. Müştereken hazırladığımız Osmanlıca sayfalar, Osmanlıca öğrenme ve bu konuya teşvik açısından önemli bir hizmet” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23