• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

GDO konusunda endişeye gerek yok

Yeniakit Publisher
2014-12-03 15:24:00 -
GDO konusunda endişeye gerek yok

Eker, GDO'lu ürün konusunda "Toplumun endişe etmesine gerek yok" dedi.

D8 üyesi ülkeler gıda güvenliği için İstanbul'da biraraya geldi. Toplantıda tarım alanlarının artırılmasının önemine dikkat çekildi.

D8 ülkeleri Gıda Güvenliği Tarım Bakanları toplantısında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gıda güvenliği konusunda birlikte hareket etme çağrısı yaptı.

Toplantının sonuç bildirgesinde, tarım üretiminin ve verimliliğin artırılması, kadınlara ve gençlere fırsat verilmesi, sürdürülebilir gıda sistemleri geliştirilmesi konularına yer verildi.

"GIDA ALANINDAKİ İSRAFLA MÜCADELE EDİLMELİ"

Eker, özellikle gıda güvenliğinin ülkelerin öncelikleri arasında yer alması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla sürdürülebilir gıda sistemlerinin tesisinin planlanması ve hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, "Dünyada yılda 1 milyar 300 milyon ton gıda israf ediliyor. Bu gıdayla halen açlık çeken 1 milyar insanın karnının doyması pekala mümkün" dedi.

GDO KONUSUNDA ENDİŞEYE GEREK YOK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker "Gelişen Sekiz Ülke"nin (D-8) 5. Gıda Güvenliği Tarım Bakanları Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Eker, "Geçtiğimiz günlerde GDO'lu mısır unu ele geçirildi. GDO tehlikesi şu anda ne seviyede?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Bahsedilen olayda birisi sahte bir belgeyle ithalat yapmak istiyor ve bu, gümrükte yakalanıyor. Yaklaşık 3 ay önceki hadise. Türkiye'ye insan gıdası olarak tüketilmek üzere GDO'lu ürün ithal etmek ve üretmek ağır ve şiddetli müeyyidesi olan bir suçtur. Bunlar sıkı sıkıya takip ediliyor. Burada da zaten gümrükte yakalanmış, yani piyasadan toplanan bir ürün değil. Bu anlamda Türkiye'de tüketicilerin ve toplumun endişe etmesine gerek yok."  

D8 ÜLKELERİ 

D-8, ya da İngilizce uzun adıyla Developing Eight (gelişmekte olan sekiz ülke), 8 üye ülkeden oluşan bir uluslararası kuruluş. D8'in içinde yer alan sekiz ülke şunlar: Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23