• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gazzeliler evlerine geri dönüyor!

Yeniakit Publisher
2024-04-14 19:15:00 - 2024-04-14 19:39:09

7 Ekim'de başlayan siyonist bombardımandan sonra yaşadıkları yerlerden edilen Gazzeliler evlerine geri dönüyor.

Gazzeliler sonuçları ne olursa olsun zorla çıkartıldıkları evlerine geri dönüşe başlarken siyonist İsrail sivillere ateş açtı. Saldırıda bir Filistinlinin şehit olduğu öğrenildi.

Kuzeydeki evlerinden ayrılmak zorunda kalan ve güney ile orta kesimlere sığınan Filistinliler aylar sonra karşılaşacakları manzaraya aldırış etmeden evlerine dönmek için yollara döküldü. Çoğu kadın ve çocuk binlerce Filistinli, El Rashid El Sahel Caddesi üzerinden araçlar ve at arabaları ile evlerine dönmeye başladı.

İsrail ordusu tarafından geri dönüşe ilişkin yapılan açıklamada yine tehdit ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, “Ordu, ne Selahaddin ne de El-Rashid Caddesi üzerinden bölge sakinlerinin geri dönüşüne izin vermiyor. Güvenliğiniz için orada görev yapan güçlere yaklaşmayın. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölge hala bir savaş bölgesidir ve buraya geri dönüşe izin vermeyeceğiz” denildi.

1 şehit 23 yaralı!

Filistinli kaynaklara göre, İsrail ordusu bugün kuzeydeki evlerine dönen sivillere ateş açtı. Saldırıda Filistinli 1 kadın hayatını kaybederken, 23 kişi de yaralandı. Yerinden edilen Filistinlilerin geri dönüşü, ateşkes anlaşmasına varılmasının önündeki en büyük engel olarak görülüyor. Hamas yerinden edilenlerin kısıtlama olmaksızın geri dönmesinde ısrar ederken, İsrail bu talebi kabul etmiyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ibrahim

Gazze’deki katliamı seyreden ahir zaman Müslümanları şimdilik evlerinizde tuzunuz kuru tıkırınız yerinde ama Allah Teala’nın gazabı yakın bekleyin ben de bekleyenlerdenim

Dünyada entehlikeli insan

Bu göruntüleri görüp düşmaninin uretiği teknolojiyi üreten birolan ı maşım az verdi diye DURDURANLARIN ERVEYAGEÇ SONU IBRETALNLARA
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23