• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gazze'de Mavi Marmara Şehitlerine anma...

Yeniakit Publisher
2014-05-31 16:17:00 - 2014-05-31 16:35:39
Gazze'de Mavi Marmara Şehitlerine anma...

İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 4. yılı dolayısıyla Gazze'de anma etkinliği düzenlendi Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Gazze Şube Başkanı Rami, Mavi Marmara gemisinin olumlu yönde birçok değişime sebep olduğunu belirtti

GAZZE - İsrail'in, Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 4. yılı dolayısıyla Gazze'de anma etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte, üzerinde "Türk halkına selamlar" yazılı dövizler taşınırken, Mavi Marmara Şehitler Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Etkinliği düzenleyen "Ambargoyla Mücadele Halk Komitesi" Başkanı Cemal El-Hudari, burada yaptığı basın açıklamasında, "Bugün burada, Filistin için en üstün fedakarlığı gösterenleri, canlarını verenleri anmak için toplandık. Türk halkına, şehitlerin yakınlarına ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarımızı iletiyoruz" dedi.

Hudari, uluslararası toplumdan, Gazze'ye yönelik ambargoyu kaldırması için İsrail'e baskı yapmasını talep etti.

- Mavi Marmara birçok olumlu değişikliğe sebep oldu

Mavi Marmara saldırısının 4. yılı vesilesiyle Anadolu Ajansı'na bir açıklama yapan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Gazze Şube Başkanı Rami, Mavi Marmara gemisinin olumlu yönde birçok değişime sebep olduğunu belirtti

AA muhabirine konuşan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi Gazze Şube Başkanı Rami Abduh, Mavi Marmara gemisinin olumlu yönde birçok değişime sebep olduğunu vurgulayarak, "Mavi Marmara, Gazze ambargosu açısından dönüm noktası oldu. 2010 yılından önce Gazze çok daha kötü durumdaydı. Yaşananlar, İsrail'i Gazze stratejisini değiştirtmek zorunda bıraktı. İsrail, Mavi Marmara sonrası ambargoyu hafifletmek durumunda kaldı. Uluslararası toplum da İsrail konusunda daha cüretkar kararlar almaya başladı" dedi.

Filistin hükümetinin "Gazze'ye yardım koordinasyonu" yetkilisi Raid Futuh da 2010 yılından önce Gazze'ye günlük en fazla 10 kamyonun girişine izin verildiğini, Mavi Marmara saldırısının ardından uluslararası baskılar sonucu bu sayının 200-300'e yükseldiğini belirtti.

Gazze'deki ihtiyacın günlük 600 kamyonla giderilebildiğini dile getiren Futuh, Mavi Marmara'nın ambargonun hafifletilmesi konusundaki olumlu etkisine dikkati çekti.


AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23