• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gazze'de ateşkes mümkün mü? Moruk Biden cevapladı

Yeniakit Publisher
2024-08-12 01:08:00 -
Gazze'de ateşkes mümkün mü? Moruk Biden cevapladı

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık görev süresi bitmeden Gazze'de ateşkesin mümkün olup olmadığına ilişkin soruyu "Evet, hala mümkün." diyerek cevapladı.

Başkan Biden, CBS kanalına verdiği mülakatta, Gazze'de ateşkes konusuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

GAZZE'DE ATEŞKES MÜMKÜN MÜ?

Sunucunun, "başkanlık görev süresi sona ermeden Gazze'de ateşkesin mümkün olup olmayacağına" ilişkin sorusuna Biden, "Evet, hala mümkün." yanıtını verdi.

DURUM BÖLGESEL BİR SAVAŞA MI DÖNÜŞÜYOR?

Biden, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) destekli ateşkes planının hala uygulanabilir" olduğunu ifade ederek, durumun "bölgesel bir savaşa dönüşmemesi" için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

3 AŞAMALI ATEŞKES PLANINI AÇIKLAMIŞTI

Biden, 31 Mayıs'ta İsrail'in önerisi olduğunun altını çizdiği 3 aşamalı ateşkes planını açıklamıştı. Plan kısaca kalıcı ateşkesi, İsrail'in Gazze’nin tamamından çekilmesini, rehinelerin ve tutukluların karşılıklı salıverilmesini, yerlerinden edilen Filistinlilerin Gazze'ye geri dönüşünü, insani yardımların kesintisiz ve yeterli düzeyde ulaştırılmasını ve Gazze'nin yeniden imarını içeriyordu.

Netanyahu ise daha sonra esir takası müzakereleriyle ilgili yeni şartlar öne sürmüştü. Bu şartlar "silahlı Filistinlilerin güneyden kuzeye dönmesinin engellenmesi ve İsrail ordusunun, Gazze ile Mısır sınırındaki Philadelphia Koridorunda kalmasını" öngörüyordu.

MÜZAKERELERE YENİDEN BAŞLANMASI ÇAĞRISI YAPMIŞTI

ABD, Mısır ve Katar, 8 Ağustos'ta yayımladıkları ortak açıklamada, İsrail ve Hamas'a Gazze'de ateşkes sağlanması ve esir takası için 15 Ağustos'ta Kahire veya Doha'da müzakerelere yeniden başlanması çağrısı yapmıştı.

Kaynak: AA

Trump ve Biden’ı madara etti! Yüzyılın Hitleri, Netanyahu’nun itleri" target="_blank">
 ABD’li isim, Trump ve Biden’ı madara etti! Yüzyılın Hitleri, Netanyahu’nun itleri
ABD’li isim, Trump ve Biden’ı madara etti! Yüzyılın Hitleri, Netanyahu’nun itleri

Dünya

ABD’li isim, Trump ve Biden’ı madara etti! Yüzyılın Hitleri, Netanyahu’nun itleri

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Saffet

Gazzede barış mümkün FAKAT Amerika 100 yıllık hayalinde vazgecmesi mümkün degil yani önceki gibi sistematik soykırım devam edecek

Toshiba

Cehennem’le buluşmana bir adım ötedesin. Mazlumların ahı seni ve seninle bir ve beraber olan zalimleri elbette yakıp küle çevirecek. Dünya, adil olan Osmanlı’ya kalmadı. Zalim olan Evangelistlere yar olacağını mı zannediyorlar? Alemlerin Rabbı Allah müsade eder ama asla unutmaz. İntikam vakti geldiğinde bir zalimi başka bir zalim eliyle ortadan kaldırır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23