• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gazze IçIn 30 milyon TL toplandı

Yeniakit Publisher
2014-08-10 09:10:00 - 2014-08-09 22:49:04
Gazze IçIn 30 milyon TL toplandı

Türkiye, Siyonist İsrail’in saldırılarına maruz kalan dost ve kardeş ülke Filistin’e yardımlarını artırıyor. Türk halkı, terörist İsrail tarafından bombalanan abluka altındaki Gazze için 30 milyon TL yardım yaptı. Akit’e açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Gazze’nin yaralarının sarılması için 30 milyon lira toplandığını ifade etti.

HASAN ÖNAL / ANKARA - Türkiye, Siyonist İsrail’in saldırılarına maruz kalan dost ve kardeş ülke Filistin’e yardımlarını artırıyor. Türk halkı, terörist İsrail tarafından Ramazan, bayram dinlenmeden bombalanan abluka altındaki Gazze için 30 milyon lira yardım yaptı. Yardım miktarları her geçen gün artıyor. Gazze’ye yapılan yardımlarla ilgili Yeni Akit’e açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Gazze’nin yaralarının sarılması için 30 milyon lira toplandığını ifade etti. Gazze için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan kampanya da 30 milyon lira yardım toplandığını aktaran İşler, “Şimdi yaralılar var biliyorsunuz o yaralıların getirilmesi konusunda gerekli görüşmeler yapılıyor, gerekli izinler olursa Mısır’da tedavisi mümkün olmayan yaralıları Türkiye’ye getireceğiz” diye konuştu.

SALDIRILARIN ARDINDAN YARDIMLARI ARTIRDIK

İsrail’in açık hava hapishanesine döndürüp bomba yağdırdığı Gazze’ye yardımları artırdıklarını söyleyen İşler, “Gazze’de yıllarca süren bir abluka vardı, kara, deniz, hava ablukası. Bu çatışmalar başladığı zaman, bu öldürmeler başladığı zaman hemen iç piyasadan tedarik ederek, acilen 15 bin koli dağıtıldı. Ramazan ayında o yerlerinden sürülen, göçe zorlanan, Gazze merkezinde toplanan aç insanlara sıcak yemek verildi, günde 15 bin sıcak yemek verildi, ardından sonra yardımlar yine devam etti. Hastanelerde jeneratör yoktu, jeneratörler verildi, onların yakıtları da bizim tarafımızdan temin edildi” dedi.

IRAK’TA TÜM MAĞDURLARA YARDIM EDİYORUZ

Irak’taki sıkıntıların IŞİD ile birlikte arttığına dikkat çeken İşler, “Son 1 ay içerisinde 100’e yakın TIR gönderildi. AFAD’ın koordinatörlüğünde TİKA tarafından, Kızılay tarafından, diğer sivil toplum örgütlerinin, odaların, borsaların, katkılarıyla 100’ün üzerinde tır yardımı gönderildi. Kamplar kuruyoruz fakat hem bunu Türkmenler için yapıyoruz, hatta Yezidiler için orada bulunan Kürtler için bunu yapıyoruz. Yardım yaparken ırkına bakıp yardım yapmıyoruz, dinine bakıp yardım yapmıyoruz, mezhebine bakıp yardım yapmıyoruz. İnsan olmasına bakıyoruz, mağdur ise kim mağdur ise ona yardım elimizi uzatıyoruz. Dolayısıyla, Irak’ta başta Türkmenler olmak üzere oradaki bu çatışmalardan zarar gören herkese dinine, ırkına bakmaksızın, mezhebine bakmaksızın yardım elimizi uzatıyoruz kim olursa olsun” dedi.

“Dünya Rabia Günü”nde İstanbul’da çeşitli etkinlikler düzenlenecek

Genç Memur-Sen, Genç MÜSİAD, Milli Türk Talebeler Birliği ve Genç TÜMSİAD’ın üyeleri arasında yer aldığı Gençlik Kuruluşları Birliği, “Dünya Rabia Günü”nde İstanbul’da çeşitli etkinlikler düzenleyecek . Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Abdülsamet Temel, “İstanbullular 14 Ağustos günü güzel sürprizlerle uyanacaklar. Otobüslerde, duraklarda, vapurlarda, iskelelerde ve boğaz köprülerinde Rabia balonları görecek. Aynı gün öğleye doğru Galatasaray Lisesi önünde Türkiye’nin en büyük gençlik kuruluşları olarak basın açıklaması yapacağız. Aynı gün saat 15.00’de boğazı Rabia balonlarıyla süsleyeceğiz” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23