• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Galacoş nedir, galacoş yemeği nereye ait? Bayburt galacoş yemeği (Galacoş Kebabı) tarifi nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2022-10-24 20:42:00 - 2022-10-24 20:53:56
Galacoş nedir, galacoş yemeği nereye ait? Bayburt galacoş yemeği (Galacoş Kebabı) tarifi nasıl yapılır?

Yeşil mercimek ile hazırlanan galacoş Bayburt, Gümüşhane gibi illerde sıkça yapılan tarif merak konusu oldu. Galacoş tarifi oldukça vitaminli ve doyurucu bir lezzet. Peki, Galacoş nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Bayburt usulü galacoş tarifi... Bayburt galacoş tarifi nasıl yapılır? İşte 'Bugün ne pişirsem' diye soranlara en pratik ve leziz tarif...

Galacoş nedir, galacoş yemeği nereye ait?

Galacoş yemeği, Doğu Karadeniz bölgemizde bulunan Bayburt'a özel yöresel bir yemektir. Yoğurt, mercimek, kıyma ve tırnak pidenin mükemmel uyumu ile ağızda adeta lezzet şöleni oluşturur.

Bayburt yöresine ait, oldukça doyurucu ve bol proteinli bir tarif önerimiz var! Tarif doyurucu olmasının yanı sıra içinde kıyma olmasına rağmen ekonomik bir tarif. Çünkü oldukça bereketli ve evdeki malzemelerle hazırlayıp kalabalık sofralarınızda tüketebilirsiniz.

Bayburt Galacoş Tarifi İçin Malzemeler

200 gram dana kıyma
1 adet orta boy soğan
1, 5 su bardağı yeşil mercimek
2 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı
Sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, pul biber
1 kase süzme yoğurt
4-5 yemek kaşığı tereyağı
3 adet tırnak pide

Bayburt Galacoş Tarifi Nasıl Yapılır?

Pideler minik minik doğranıp üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir ve fırında kızartılır.
Kıymalı harç hazırlamak için ;soğanlar minik minik doğranır sıvı yağ ile tavaya alınır biraz pişirilir .
Üzerine salça ilave edilip kıyma eklenir.
Tuz baharatlar katılır.
Pişince üzerine haşlanmış yeşil mercimekler de eklenip biraz daha pişirip altı kapatılır.
Diğer taraftan süzme yoğurt su ile biraz sulandırılır.
Sarımsaklar içine rendelenir.
Fırında kızartılan pideler büyükçe bir borcam tepsi yada tabağın dibine dizilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurdun bir kısmı dökülür.
Üzerine kıymalı harç eklenir en üste kalan yoğurt dökülür.
1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağında eritilir.
Yoğurdun üzerine dökülür. Sunuma hazır. Afiyet olsun.

İlginizi çekebilir → Kurkumin deposu zerdeçal, zencefil beyni iyileştiriyor! Hafıza kaybının ilacı zencefil ve zerdeçalın faydaları → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → Fesleğen nedir? Faydaları nelerdir? Hangi fesleğen yenmez? Yatak odasında fesleğen olur mu? Evde fesleğen yetiştirmek → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → Orjinal ravioli tarifi nasıl yapılır? Evde ravioli sosu,( İtalyan mantısı- Raviolone) ravioli püf noktaları ve ravioli iç harcı tarifi → TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23