• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

G20 başkanlığı için Türkiye hazır

Yeniakit Publisher
2013-10-13 20:32:32 - 2013-10-14 07:38:12
G20 başkanlığı için Türkiye hazır

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin G20’de 2015 dönem başkanlığı için şimdiden hazırlıklara başladığını belirterek, ana akım konuların yanısıra G20’nin dışa açılım faaliyetlerine, G20’nin en az gelişmiş ülkeler açısından da nasıl daha yararlı hale gelebileceği gibi konulara da odaklanacaklarını söyledi.

Babacan, ABD’nin başkenti Washington’da Uluslararası Finans Enstitüsü’nün iki gün süren toplantısının "G20 ve Küresel Ekonomik Yönetimin Geleceği" başlıklı oturumunda konuştu. Babacan, bu temsil gücünün G20’ye çok önemli düzeyde siyasi meşruiyet de sağladığını belirterek, temsil tabanı genişledikçe, meşruiyetin de o kadar güçlü hale geldiğini söyledi. ABD ve Avro Bölgesi’nde görülen büyümenin, artık büyümede sırf rakamlara bakmaktan ziyade kaliteyi daha çok önemli hale getireceğine dikkati çeken Babacan, bunun da finansal, sosyal ve çevresel büyümeler olduğunu belirtti.

ABD GEREKSİZ GÜÇ GÖSTERİSİNE GİRMEMELİ

ABD’de borç tavanı krizinin çözülmemesi halinde bunun sadece Amerikan ekonomisi değil, küresel ekonomi üzerinde de çok tehlikeli sonuçlarının olacağı uyarısında bulunan Babacan, “Yani lüzumsuz bir güç oyununa girip de hem kendi ekonomilerini hem de küresel ekonomiyi çok ciddi bir tehlikenin eşiğine getirmezler diye ümit ediyoruz” dedi.

Uluslararası ekonomi ve finans çevrelerinin Türk ekonomisini ilgiyle takip ettiğini dile getiren Babacan, şöyle devam etti: “Malum, özellikle 22 Mayıs’tan (ABD Merkez Bankası-Fed Başkanı Ben Bernanke’nin Fed’in varlık alımlarını azaltacağını açıkladığı tarih) bu yana devam eden küresel ekonomik koşullar, özellikle gelişmekte olan ülkeler açısından büyük önem arz ediyor. Türkiye’de olduğu gibi pek çok ülkenin piyasasında bir miktar dalgalanma yaşandı. Açıkladığımız Orta Vadeli Program, dünyanın içine girmiş olduğu bu yeni dönemin her türlü özelliğini dikkate alan bir program. Onun için ihtiyatlı, makul, ileride çıkabilecek farklı tablolara karşı da ülkemizi hazırlayacak bir program. Ve şu ana kadar da aldığımız duyumlar gayet olumlu.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23