• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fuat Oktay: Gıdada fahiş fiyatlara yakın takip! Gıda üzerinden sinsi oyunlara son verilecek

Yeniakit Publisher
2022-11-27 11:27:00 - 2022-11-27 11:39:57
Fuat Oktay: Gıdada fahiş fiyatlara yakın takip! Gıda üzerinden sinsi oyunlara son verilecek

Hükümet harekete geçti. Fahiş fiyatlara yakın takip! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, gıda ve temel ihtiyaç maddelerinde fahiş fiyat ve stokçuluk uygulamalarını yakın takibe aldıklarını ve bu hedefle Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu oluşturduklarını açıkladı.

 


Fuat Oktay: Gıdada fahiş fiyatları yakından takip ediyoruz. Daha önce döviz kurundaki dalgalanmaları bahane eden fırsatçılar özellikle zincir marketler temel gıdada fahiş fiyat uygulamasına sarıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay gıda ve temel ihtiyaç maddeleri başta olmak üzere piyasadaki fiyat artışlarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Fiyat istikrarını sağlamak için gereken politikaları hızla uyguluyoruz. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarını engellemek amacıyla 'Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu' oluşturuldu" dedi.

Fuat Oktay, "Fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızı enflasyonun altında ezdirmemek için gereken politikaları hızla uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda şöyle konuştu:

Gıda fiyatları; enerji, ham madde fiyatları, döviz kuru, girdi maliyetleri, arz ve talep gibi birçok faktör ve eğilimden etkilenmektedir. Başta gübre, enerji ve yağlar olmak üzere, tarımsal girdi fiyatlarında küresel düzeyde yüksek artışlar dikkat çekmektedir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kazaka

Arkadaşlar marketlere gittiniz de herkes duyarlı olsun bir marketten 1 bir ürün fiyat varsa diğer markette 2 lira varsa bu resimlensin ve tüm devlet kurumlarına bu marketleri şikayet edin bakin bu marketler bu tur hareketleri ihanet ve haindir bu ülkede yerleri bile yoktur bakin bir şey çıkmaz demeyin herkes duyarlı olacak kimse kasasına milletin uckuruşunu koyarak zenginleşemez ve bu ülke dede yeri olamaz çok açık net diyorum bu tür fahiş fiyat uygulayan bu ülkenin en büyük ihanet ve hainidir marketlere bu tür resimleme yaptıktan sonra market içerisine sorumluları cagirarar tüm milletin içine rezil edin millet de o marketleri görsünler bunlari yapin ve geriye kalan devletin sorunudur hak edenecezayı versinler hatta kapatsınlar

Vahap Kalyoncu

Laf laf laf hani Hal yasası neden çıkmaz kim engeller nasıl bir iştir bu ağalar ,her türlü tasa çıkıyorda hal yasası neden çıkmıyor.?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23