• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa'dan İsrail'e 'hiç beklenmeyen' Yahudi işgalci çağrısı!

Yeniakit Publisher
2023-10-29 23:12:00 -
Fransa'dan İsrail'e 'hiç beklenmeyen' Yahudi işgalci çağrısı!

Fransa Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin, Filistinlilere yönelik artan şiddetinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak bunun derhal sona ermesi çağrısında bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Yerleşimcilerin, Filistinlilere yönelik şiddeti artıyor. Bu kabul edilemez ve derhal sona ermeli." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Fransa'nın, işgal altındaki Batı Şeria'ya bağlı Nablus'un güneyindeki Es-Saviye beldesi ve Nablus'a bağlı Kusra beldesinde son günlerde Filistinli sivillerin ölmesine neden olan Yahudi işgalcilerin saldırılarını kınadığı belirtildi.

İsrail hükümetine 'önlem alın' çağrısı

Paris yönetiminin, söz konusu saldırıların Batı Şeria'nın "C bölgesindeki" birçok kişinin yerinden olmasına sebebiyet vermesini de kınadığı ifade edilen açıklamada, Fransa'nın İsrail makamlarını, başta Susiya köyü sakinleri olmak üzere Filistinlileri korumak için beklemeden gerekli önlemleri almaya çağırdığı aktarıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gültekin

SOYKIRIM YABAN VE DESTEK VEREN DEVLET BAŞKANLARININ ULUSLAR ARASI CEZA MAHKEMELERİNDE HESAP VERECEĞİ GÜNÜN UZAK OLMADIĞINI GÖREN FRANSA, AKLI SIRA, ŞİMDİDEN TEDBİR ALDIĞINI SANIYOR, DÜNYANIN SAĞ DUYULU İNSANLARINI APTAL YERİNE KOYUYOR.

Mehmet Soylu

Bir yerlerden yırtmak için sebep üretiyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23