• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fransa meclisinde ilginç dakikalar! Irkçı vekil bu hareketleri beklemiyordu

Yeniakit Publisher
2024-07-19 06:16:00 - 2024-07-19 06:18:06

Fransa’da meclis başkanı seçimi ilginç anlara sahne oldu. Oy kullanan vekiller kendilerini karşılayan aşırı sağcı vekilin elini sıkmadı.

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kararıyla gerçekleştirilen erken genel seçimlerin ardından bugün yeni milletvekillerine kapılarını açacak Ulusal Meclis'te başkanlık koltuğu için oylama yaptı.

Yerel saatle 15.00'te yapılacak oturumda meclis başkanlığı için yarışan isimler arasında, seçim öncesinde bu koltuğun sahibi, Macron'un yeni adıyla "Cumhuriyet için Birlikte" partisinin adayı Yael Braun-Pivet'nin yanı sıra solcu 4 partinin oluşturduğu Yeni Halk Cephesi ittifakı adayı Andre Chassaigne, Cumhuriyetçiler Partisinin (LR) adayı Philippe Juvin, Merkezciler Partisinin adayı Charles de Courson, aşırı sağcı parti Ulusal Birlikin (RN) adayı Sebastien Chenu yer aldı.

 

Macron'un merkezci Rönesans partisinden olan Yaël Braun-Pivet, 207 oy alan Komünist Parti vekili André Chassaigne'e karşı 220 oy alarak yeniden Ulusal Meclis Başkanı seçildi.

İLGİNÇ ANLAR

Oy kullanan vekilleri karşılama görevi, gelenek gereği meclisin en genci olarak “aşırı sağ” vekili Flavien Termet’ye kalınca, kimisi taş kağıt makas oynadı, kimisi yüz çevirdi, kimisi diklendi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

OMUT

AMA LANETLİ SİYONİST CANAVAR BARBAR YAHUDİ NETENYAHU ELİNİ SIKARLAR. KAN EMİCİ ARAP KIRALLARIN ELİNİ SIKSRLAR. YÜZ YILLARDIR AFRİKADA KAN DÜKEN SÜMÜRENLETİN ELİNİ DIKARLAR.

Çok çok ilginç bir görüntü oluşmuş

Nerden başlasam bilemedim... doğru anlaşılması gereken bazı konular var...ama en önemlisi şu ki küçücük bir tepki ve o tepkinin Birlik içinde yapılması nelere kaaadir bir manzara oluşturuyor...bu en önemlisi...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23