• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fitnenin başı İsrail

Yeniakit Publisher
2013-02-18 21:33:00 - 2013-02-18 21:34:34
Fitnenin başı İsrail

Akit’i ziyaret eden Filistin İslami Cihad Hareketi Gazze Emiri ve Siyasi Büro Şefi Muhammed El Hindi, “İsrail, Filistinli Gruplar arasına fitne sokmaya çalışıyor” dedi.

HABER MERKEZİ
Birkaç gündür İstanbul’da bulunan Filistin İslami Cihad Hareketi Gazze Emiri ve Siyasi Büro Şefi Muhammed El Hindi, beraberindeki bir heyetle gazetemiz Akit’i ziyaret ederek İcra Kurulu Başkanımız Mustafa Karahasanoğlu ile görüştü. Samimi bir havada geçen ziyarette El Hindi’ye İslami Cihad Gençlik Sorumlusu İbrahim Hüseyna, Filistin Evimiz Derneği Başkanı Dr. Nahid, Filistinli Doktor Halid Hicazi, Fatih Akıncıları Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şahin ve araştırmacı yazar Mehmet Ali Tekin de eşlik etti.
SİYONİST BASIN GERÇEKLERİ MANİPLE EDİYOR
Siyonist rejimin işgal ettiği Filistin topraklarının geri alınması ve özgür Filistin devletinin kurulması için verdikleri mücadeleyi anlatan Muhammed El Hindi, önce basının önemine dikkat çekti. Öğrencilik yıllarından itibaren fikirlerini ve düşünce tarzını yaymak için basınla içli dışlı olduğunu belirten El Hindi, İslami Cihad hareketinin de bu konuya büyük önem verdiğini kaydetti. İsrail’in Siyonist yayın organlarını olabildiğince kullanarak yaptığı katliam, işgal ve zulmü haklı göstermeye çalıştığına dikkat çeken El Hindi, “Bizim söylediğimiz ve söyleyeceğimiz en güzel söz Allah’ın kelamıdır. Bu vazifenin ağırlığının farkındayız. Ama zalim sultan karşısında doğru sözü, hak sözü söylemek en büyük cihattır” dedi.
İSRAİL ARAMIZA NİFAK SOKMA PEŞİNDE
Hem 1987’deki intifadada hem de son olarak ikinci intifada sırasında yapılan direnişle elde edilen zaferleri gölgelemek için Siyonist rejimin her türlü yola başvurduğunu anlatan Muhammed El Hindi, cephede kazandıkları zaferlerin özellikle barış görüşmeleri manevrasıyla gölgelenmek ve bloke etmek istendiğine dikkat çekti. El Hindi, “Siyonist rejim Filistin direnişinin zaferini bloke etmeye çalışıyor. ABD Başkanı Barak Obama’nın geçtiğimiz yıl sonunda Tel Aviv’e yaptığı ziyaret de İsrail’in demir kubbe adlı savunma sistemini delmeyi başardığımız direnişin etkisini kırmak için yapıldı ve bu ziyaretin öncesinde ve sonrasında İsrail basını ağırlıklı olarak barış görüşmelerini işleyerek başarımızı gölgelemeye çalıştı. Kazanılan zaferle elde edilen moral değerlerimizi kırmak için sözde barış görüşmeleri söylemini ortaya attılar. Obama’nın geliş sebebi Siyonist rejimin etkisindeki basın tarafından İran-Suriye problemini konuşmak olarak pompalanmaya çalışıldı. 1987 intifadasıyla elde ettiğimiz büyük zafer de o zaman ortaya atılan Oslo görüşmeleri ile gölgelenmek istenmişti. Nitekim o zaman Yasir Arafat’ı küçük de olsa bir Filistin devletinin kurulması karşılığında bir sürü tavize razı ettiler” diye konuştu.
BİRİNCİ İNTİFADA’DA ELİMİZDE SADECE TAŞ VARDI
Birinci intifada sırasında Filistinli grupların elinde sadece taş olduğunu hatırlatan Muhammed El Hindi, ikinci intifayı değişik silahlara sahip sürdürdüklerini kaydetti.  İkinci intifadanın El Fetih ve İslami Cihad tarafından birlikte yapıldığını anlatan El Hindi, şunları kaydetti: “İsrail özellikle yaptığımız güç birliğiyle verdiğimiz mücadele ile elde ettiğimiz büyük zaferi gölgelemek için yeniden görüşme sürecini başlatma fikrini ortaya attı. Siyonist rejim Hamas ile El Fetih arasına nifak sokarak bizim gücümüzü ve birlikteliğimiz bölmeye çalışıyor. Ancak biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Hamas ve El Fetih olarak direniş hattında birlikte kalmak istiyoruz. Siyaseten barış görüşmeleri olsa bile biz bütün Filistin topraklarını savunmaya devam edeceğiz.”
ARAFAT’IN BAŞINA GELENLERİ UNUTMAYIZ
İsrail yanlısı batılı ülkelerin barış görüşmeleri adı altında kendilerini çekmek istediği bataklığa girerek taviz verme niyetinde olmadıklarını da vurgulayan Muhammed El Hindi, en büyük tavizleri veren Yasir Arafat’ın bile Ramallah’ta ablukaya alındıktan sonra zehirlenerek öldürülmesi gerçeğini asla unutmayacaklarını dile getirdi.
KARAHASANOĞLU: BÜTÜN MESELE
ALLAH’A TESLİM OLMAKTIR
Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden İcra Kurulu Başkanımız Mustafa Karahasanoğlu ise Akit’in yaklaşık 20 yıllık yayın hayatında karşılaştığı zorluklardan bahsetti. Generaller tarafından organize olarak açılan astronomik tazminat davasının detaylarını anlatarak Akit’in karşı karşıya bırakıldığı zorlukları özetleyen Karahasanoğlu, Akit’in yayın hayatı boyunca maddi ve manevi saldırılar, baskılar, baskınlar, linç etme girişimleri, sabotajlar ve son olarak da olarak da bombalı saldırının hedefi olduğunu dile getirdi. Akit’in Siyonist rejimin etkisindeki Avrupa ülkelerinde de baskılarla karşı karşıya kaldığını dile getiren Karahasanoğlu, gazetemizin Almanya baskısının antisemitist yayınlar iddiasıyla mahkeme bir yana soruşturma bile yapılmadan kapatıldığını kaydetti. İnananların her zaman üstün olduğundan şüphe duymadığını anlatan Karahasanoğlu, “Bütün mesele Allah’a teslim olabilmekte” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23