• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fitnecilere fırsat vermemeliyiz

Yeniakit Publisher
2013-07-01 20:20:00 - 2013-07-01 20:21:33
Fitnecilere fırsat vermemeliyiz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, barış ve kardeşlik süreciyle yatırımların aktığı Güneydoğu’da önemli mesajlar verdi. İhracat rakamlarının açıklandığı Batman’da konuşan Bakan Şimşek, güven ve huzurun sürmesi halinde Türkiye’nin istikrarlı büyümesine devam ede

İBRAHİM ACAR - BATMAN
Türkiye ihracatçılar Meclisi, Mayıs ayı ihracat rakamlarını Batman’da dün açıkladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı toplantıyla ihracat rakamlarını açıklayan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni bir ihracat stratejisinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Batman Kültür Merkezi’ndeki toplantıda konuşan Büyükekşi, Batman’ın 2012’de ihracatını yüzde 60 oranında artırarak 85 milyon dolara çıkardığın hatırlattı.
ÇÖZÜM SÜRECİ BÜYÜK
ATILIMLARIN KAPISINI ARALAYACAK
İhracatçılar olarak gelecekten iyimser olduklarını anlatan TİM Başkanı Büyükekşi, “Çünkü biz çözüm sürecine inanıyoruz. Çözüm sürecinin bu toprakların barındırdığı bereket ve sosyoekonomik potansiyeli açığa çıkaracağına inanıyoruz. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlere rağmen toplumsal sağduyu ve uzlaşmamızı kaybetmeden başından beri destek verdiğimiz çözüm süreci ile birlikte Türkiye’nin yepyeni bir ufka yelken açacağını görüyoruz. Artık bu sürecin geri dönüşü yok. Artık geri dönüp bakmak istemiyoruz. Çünkü ihracatçılarımızın yüzde 76’sı çözüm sürecinin başarılı olacağına inanıyor ve ihracatçının yüzde 32’si bölgeye yatırım yapmayı planlıyor” dedi. İhracat rakamlarının açıklandığı toplantıda konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de çözüm sürecine ve son haftalarda ortalığı karıştırmak isteyen çevrelere yönelik önemli mesajlar verdi.
Türkiye’nin son 10 yılda güven ve istikrarın verdiği dinamizm ile önemli bir büyüme gerçekleştirdiğine dikkat çeken Maliye Bakanı Şimşek, eskide toplanan her 100 liralık verginin 86 lirasının borç faizine gittiğini ancak AK Parti hükümetlerinin bu oranı yüzde 12’lere çektiğini kaydetti. Türkiye’nin yatırım, istihdam ve büyümede sağladığı büyük başarıyı sürdürmekte kararlı olduğunu belirterek, önümüzdeki 10 yıllık kalkınma hamlesinin Batman gibi doğu illerinden başlayacağını kaydeden Şimşek,  “Yeni dönemde sağladığımız güven ve huzur ortamıyla Türkiye’nin büyümesinin esas motorlarından biri bu bölge olacaktır. Bu bölgede geçmişte güven sıkıntısı olmuş. Şimdi bu güven eşiği aşılmış durumda” dedi.
Bakan Şimşek, güven ve huzurun sürmesi halinde Türkiye’nin istikrarlı büyümesine devam ederek büyük bir refaha kavuşacağını söyledi.
Ortadoğu’da yeterince fitnenin bulunduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, “Türkiye’nin tam aksine barış ve huzurunu güçlendirdiği bu dönemde örnek olması gerekir. Bu bölgede sorunlar maalesef  bugüne kadar demokrasi, hukuk ve barış ortamında bir türlü çözülememiş. Fay hatları, ayrışmalar ve çatışmalarla bugünlere kadar gelen çok önemli bir etnik problem olan Kürt meselesi çözüm noktasındadır. Barışçıl taleplerle ortaya atılanları anlıyorum ama fitne tohumu ekmeye çalışanlara milletimiz fırsat vermemeli. Fitnecilere imkan tanınmamalı” diye konuştu.
“TERÖRDEN KİMİN
KAZANDIĞI BELLİ”
Terörden kimlerin kazandığının belli olduğunu belirten Bakan Şimşek, “Batmanlı kardeşim mi kazandı? Mısırlı kardeşim mi kazandı? Bakın bugün huzurun ve istikrarın getirdiği kazanımları konuşuyoruz. Herşeyin başı siyasi istikrardır. Onun için hepimizin öncelikle siyasi istikrara sahip çıkması gerekir. Son 15 aylık dönemde bölgeye olan yatırım talebi, demokrasi, barış ve huzurun olması halinde neler olabileceğini biz gösterdi. Birlik, beraberlik ve huzur olmayınca refah olmuyor. Bunu hep birlikte başaracağız” diye konuştu.
“TERÖRÜN FİNANSE EDİLMESİNE SEYİRCİ KALMAYIZ”
Maliye Bakanı Şimşek, Gezi Parkı provokasyonu sırasında Türkiye’nin aleyhine çalışan kişi ve kurumlara yönelik mali incelemenin olması halinde bundan kimsenin alınganlık göstermemesi gerektiğini de belirterek, şunları kaydetti: “Bir cadı avı söz konusu değil. Şu anda bir firma, şahıs veya zümreye yönelik bir seçilmiş bir denetim yok. Olayların yaşandığı süreçte çatışma ortamını ve şiddeti finanse edenler varsa emniyet ve MASAK’ın tespitleri doğrultusunda bize bilgi gelir ve mahkeme kararı da olursa bu çerçevede devreye gireriz. Hiçbir şekilde şiddetin finansmanına müsamaha göstermeyiz. Bütün gelişmiş dünya ülkelerinde de durum böyledir. Yakarak ve yıkarak bir yere varılmaz. Hiçbir ülke teröre bu şekilde müsamaha göstermez, biz de göstermeyiz. Eşkıyanın ülkemizde tahakkümü asla mümkün olmaz”
İHRACAT
HAZİRAN’DA YERİNDE
SAYDI
Haziran ayının ihracatının yüzde 0,6’lık büyüme ile 11 milyar 832 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıklayan Büyükekşi, yılın ilk yarısında Türkiye ihracatının yüzde 2,5 artarak 74 milyar 661 milyon dolara çıktığını kaydetti. Haziran ayında en fazla ihracat yapan ilk üç sektör ise 1,8 milyar dolar ile otomotiv, 1,4 milyar dolar ile hazır giyim ve konfeksiyon ve 1,3 milyar dolar ile kimyevi maddeler olarak sıralandı.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23