• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fitneciler işbaşında

Yeniakit Publisher
2013-11-09 20:56:56 - 2013-11-10 07:35:27
Fitneciler işbaşında

AK Parti’yi sandıkla ve sokak olayları ile iktidardan indiremeyeceğini anlayan ulusalcı-sol çevreler, fitneden medet umuyor... Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Arınç arasında karma evler konusunda yaşanan çelişkiyi fırsat bilen Sol, Aydınlık, Cumhuriyet, Sözcü, Yurt ve Taraf gibi gazeteler, “AKP’de Arınç çatlağı... Erdoğan’a isyan... Arınç sonunda patladı” gibi manşetlerle AK Parti içinde fitne çıkarmaya soyundu...

KORAY TAŞDEMİR/NAİM TAŞBAŞI-İSTANBUL - AK Parti hükümetinin iktidara geldiği günden bu yana hazımsızlık yaşayan ve türlü darbe planı ile hükümeti devirmek isteyen malum çevreler, darbe planlarından umduklarını bulamayınca fitne ateşine sarıldılar. Darbe planlarıyla AK Parti’nin yıkılmayacağını anlayan malum çevreler parti içi sürtüşmelerden medet umar hale geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açıklamalarını “AKP’de Arınç çatlağı”, “AKP dökülüyor” gibi başlıklarla haberleştiren malum medya ve CHP’ye tepki gösteren AK Partili vekiller “Muhalefet kendi dinamikleri ile muhalefet yapamadığı için bütün varlığını ve geleceğini AK Parti’nin dağılmasına, yıkılmasına bağlamış durumda. Ama her zaman avuçlarını yaladılar ve yine avuçlarını yalayacaklardır” şeklinde konuştular.

İŞTE O GAZETELER VE FİTNE BAŞLIKLARI

TKP’ye yakınlığı ile bilinen Sol gazetesi, haberi sözde Bülent Arınç’ın ağzından “Erdoğan için yalan söyledim ama beni sattı” başlığı ile verirken İşçi Partisi’nin parti bülteni gibi yayın yapan Aydınlık Gazetesi ise “AKP dökülüyor” manşetini attı. Atatürk üzerinden siyaset yapmayı kendine şiar edinmiş Sözcü, “AKP’de Arınç çatlağı”, Cumhuriyet; “Sonunda patladı”, Yurt Gazetesi ise “Erdoğan’a isyan” başlığını kullandı. Olay, Taraf gazetesinin sürmanşetinde de “Arınç sonunda patladı” başlığı ile yer buldu.

TURAN: “AVUÇLARINI YALARLAR”

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, “Sayın Başbakan’ın da Sayın Bülent Arınç’ın da bu dava için ömürlerini verdikleri malum” diyerek “Zaman zaman aile arasında, kardeşler arasında bile bazı yanlış anlamaların olması mümkün. 12 yıldan bu yana hükümetsiniz ve daha çok önceki yıllardan bu yana yol yürümüşsünüz, bırakın da biz bazen birbirimizi yanlış anlayabilelim ve bu yanlış anlamadan dolayı tatlı tatlı sitemler edebilelim. Bu olayda olağanüstü bir şey görmüyorum, iki dostun tatlı sitemleridir bunlar” dedi. Turan, Türkiye’deki en büyük sorunun muhalefetin olmaması olduğuna dikkat çekerek “Muhalefet kendi dinamikleri ile muhalefet yapamadığı için bütün varlığını ve geleceğini AK Parti’nin dağılmasına, yıkılmasına bağlamış durumda. Ama her zaman avuçlarını yaladılar ve yine avuçlarını yalayacaklardır. Daha önce de benzer olaylarda bu şekilde davranmışlardı ama hep sonuçsuz kaldı AK Parti ne yaptığını bilen bir partidir” diye konuştu.

TAMER: “ARALARINDAKİ İLİŞKİ ABİ-KARDEŞ İLİŞKİSİDİR”

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de AK Parti’de hiçbir bölünme olmayacağının altını çizerek “Sayın Başbakan ile Bülent Arınç arasındaki hukuk farklı bir hukuktur ve siyasetin ötesinde bir abi-kardeş ilişkisidir. Dolayısı ile hiç kimse heveslenmesin” şeklinde konuştu. Ortada bir polemiğin de olmadığına değinen Tamer, “Geziciler ‘Eylül ayı kötü geçecek’ dediler, hiçbir şey olmadı, bu da onların tezgâhlarından biri ama hiçbir şey olmayacak. Kimse heveslenmesin, AK Parti dimdik ayakta ve hizmet etmeye devam ediyor” dedi.


ÖZDAĞ: BİZ 12 YILDIR PROJELERİMİZİ SUNUYORUZ VE 12 YILDIR YERİMİZDE DURUYORUZ

Partilerde zaman zaman fikir ayrılıklarının olabileceğini beliren AK Parti Manisa milletvekili Selçuk Özdağ ise “Sayın Bülent Arınç, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın neyi temsil ettiğini bilir. Sayın Erdoğan’ın nasıl bir lider olduğunu bilir. Türkiye’de kazanımlarımız var, Türkiye demokratikleşiyor, her geçen gün insan hak ve özgürlüklerini genişletiyor.  İnanç hürriyetini zirveye taşıyor. Bu, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle ve sayın Arınç’ın desteğiyle oluşmuş bir yapıdır” şeklinde konuştu. AK Parti’nin asla çatırdamayacağının da altını çizen Bozdağ, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir liderdir ve Türkiye’de bir fenomendir. Sayın Bülent Arınç da bu liderin kadrosundadır. Sayın Arınç ömrünü millete ve devlete adamış bir adamdır. Böyle bir çatlak söz konusu olamaz ve Sayın Arınç, Sayın Başbakan’la çalışmaya devam eder. Sayın Erdoğan ile Sayın Arınç arasındaki bu olayı büyütmeye, farklı yönlere çekmeye çalışanların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Zaman zaman parti içerisinde farklı fikirler olabilir. Zaten demokrasi de farklı fikirleri bir arada yaşatma sanatının adıdır. Partimizde her zaman herkes aynı şeyleri söylemez ama aynı notaya bakarlar” dedi. Özdağ, “Buradan vesayetçilere iş ve ekmek çıkmaz. Sayın Arınç neyi temsil ettiğini bilir, hangi davanın sözcülüğünü yaptığını bilir. Arınç’ın bu konuşmalarından birileri vazife çıkartmaya çalışıyorlar. Bence bunlar halkla bütünleşmenin yollarını arasınlar. Sayın Erdoğan’ın ve Sayın Arınç’ın konuşmalarından siyaset zaferi devşirme gayreti içerisinde olmasınlar. Bunlar projelerini sunsunlar. Biz 12 yıldır projelerimizi sunuyoruz ve 12 yıldır 12’de duruyoruz. Vesayetçilerin hedefindeyiz. İç ve dış egemen güçlerin hedefindeyiz. Ama hedefte olmamıza rağmen inandığımız değerlerden hiç taviz vermedik ve yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘AK Parti büyük bir ailedir’

İSTANBUL- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın önceki günkü açıklamalarını değerlendirirken, AK Parti’nin büyük bir aile olduğunu belirlterek, “Aile mensupları içerisinde muhabbet olması çok doğaldır. Bunu da aile içerisinde konuşup, netleştiririz. Ailenin reisi de bellidir” dedi.              

Beykoz’a bağlı Polonezköy’e gelen Bağış, Polonezköy Muhtarlığını ziyaret etti. Burada bir gazetecinin “Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, öğrenci evleri ile ilgili tartışmaya ilişkin sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Bağış, “AK Parti büyük bir ailedir. Aile mensupları içerisinde muhabbet olması çok doğaldır. Bunu da aile içerisinde konuşup, netleştiririz. Bunda sıkıntı yok. Ailenin reisi de bellidir” karşılığını verdi.          

Canikli: Mevzuata aykırı işlem yapılmaz

MARDİN - AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli partisince Atatürk Spor Salonu’nda büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday adayları için düzenlenen temayül yoklamasında yaptığı konuşmada, öğrenci evlerine yönelik tartışmalar ve Başbakan Erdoğan’ın bu konudaki açıklamalarına ilişkin olarak şunları söyledi:    
“Aslında sayın Başbakanımızın bu konuda söyledikleri çok açık ve net. Başbakanımız velilerimizden, vatandaşlarımızdan gelen talep ve şikayetleri kamuoyu ile paylaştı. Vatandaşlarımız ‘Biz çocuklarımızın akıbetini bilmek istiyoruz. Onları sizin korumanızı istiyoruz. Çocuklarımızı okumak için çeşitli illere gönderiyoruz. (Özellikle kız çocukları için söylüyorlar) bunları korumanız gerekir’ diye sayın Başbakanımızdan talepte bulunuyorlar. Bir Başbakan olarak elbette vatandaşlarımızın bu taleplerine kayıtsız kalması düşünülemez. Olay bundan ibarettir. Elbette yapılacak her şey hukuk ve yasalar çerçevesinde olacaktır. Öğrencilerimizin özgürlüklerini kısıtlayacak ya da mevzuata aykırı bir şekilde işlem yapılması kesinlikle söz konusu olamaz. Bunlar yapılan spekülasyonlardır.”       
       
Daha sonra merkez ve ilçeler için 10, büyükşehir için ise 3 sandık kuruldu. Sandıklarda bin 517 kişi oy kullandı.   



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23