• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fırın nasıl temizlenir? Fırınınızı parlatmak için en uygun yöntemler

Yeniakit Publisher
2022-06-08 20:41:00 - 2022-06-10 16:35:39
Fırın nasıl temizlenir? Fırınınızı parlatmak için en uygun yöntemler

Fırın yemek konusunda kullanılan pişirme ürünü olduğu için kimyasal ürünlerin kullanımlarının yerine evde yapılacak olan doğal ürünlerin kullanımları ile temizlendiğinde sağlık açısından sorun meydana getirmez. Temizlik söz konusu olunca her bölgenin kendine göre bir zorluğu, herkesin kendine göre yöntemleri vardır. Fırın, buzdolabı, bulaşık makinesi gibi elektronik ürünlerin temizliği de en zor işler arasında yer alır. Ama bazı adımları takip ederek ve bu işlemleri düzenli olarak yaparak fırınınızı kolayca temizleyebilirsiniz. Peki fırınlarda gezinen kakalak böceği nedir? Kakalak böceği nasıl yok edilir?

Normal Fırın Temizleme

  • 1/2 su bardağı sıvı sabun
  • 1/4 su bardağı beyaz sirke
  • Yeterince su
  • 1,5 su bardağı karbonat

Yukarıda bulunan malzemelerin hepsi bir kabın içinde karıştırılarak macun kıvamında bir karışım elde edilir. Öncelikli olarak fırının içinde bulunan tepsi ile ızgara çıkartılır ve lavabonun içinde temizlenir. Pasta fırçası ya da boya fırçası yardımı ile macun fırının taban kısmına ve yanların tamamına sürülür. Fırının cam ve kapak kısmına bu macundan sürülmez. Fırının lekeleri ve yanık lekeleri çıksın diye bu şekilde kapağı kapatılarak 8 saat boyunca bekletilir. Ertesi gün bir kabın içine su koyulur ve temiz bir sünger alınır. Akan kirler ve birikintiler bu sünger yardı ı ile alınır. Kabın içinde bulunan su kirlendikçe temizlenmelidir. Fırın içinde bulunan lekeler bu sayede temizlenir. Ayrıca kısa sürede sorunlara çözüm sağlayan bir karışımdır.

Camın Temizliği

Malzemeler:

  • 1/4 su bardağı karbonat
  • Su

Su ile karbonatı bir kabın içinde karıştırılır ve macun kıvamında bir karışım elde edilir. Fırın camında bulunan lekeleri çıkartmak için sünger yardımı ile karışım buraya sürülür. Bu şekilde 20 dakika boyunca bekletilir. Ardından kağıt havlu yardımı ile cam ovalanır ve temiz bir bez yardımı ile durulanmalıdır. Ardından mutlaka temiz havlu ile kurulanır. Özellikle sağlık açısından oldukça güvenilir bir karışımdır.

Ankastre Temizleme

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1/3 su bardağı tuz
  • Yarım su bardağı karbonat
  • 1 su bardağı su

Ankastre fırın temizliği nasıl temizlenir kapsamında bütün malzemeler temiz bir kabın içinde karıştırılır. Özellikle fırının içi kısmında yağlı olan bölgeler diş fırçası yardımı ile fırçalanır. Bundan sonra 5 dakika boyunca bekletilir. Ardından hazırlanmış olan ılık suyun yardımı ile yağ olan fırın içi tamamen silinir. Ankastre fırın içi nasıl temizlenir kapsamında en sağlıklı ve en etkili çözümü karbonat sunmaktadır. Kimyasal ürünlerin kullanımın yerine evde bu tarz doğal çözümlerin kullanılması uygun olacaktır.

Amonyak

Ankastre ürününüzü 65 derecede ısıtın. Sonrasında fırının içinde bulunan bölgeye yarım fincan amonyağı bir kasenin içine koyun ve yerleştirin. Ardından fırının en alt rafına bir tencere su koyun ve kapağını kapatın. Bu şekilde 1 gün boyunca bekletin. Ertesi gün fırının içi kısmında bulunan malzemelerin tamamını alın. Bir kabın içinde amonyak ve bulaşık deterjanı karıştırın. Temiz bir bez ve hazırlanan bu karışım ile fırının tüm içini silin. Yalnız bu uygulama gazlı olan fırınlarda uygulanmamalıdır.

Mikrodalga Temizleme

Gerekli Malzemeler

  • Bir limonun ikiye bölün ve sıkın
  • Kase
  • Arap sabunu

Kaseyi 1 su bardağı su ile doldurun. Ardından bu suyun içine limon suyu ile kabuklarını ekleyin. Kaseyi bu şekilde 4 dakika boyunca fırını çalıştırarak bekletin. Bu çalışa esnasında meydana gelecek olan buhar kirlerin çözülmesine yardımcı olacaktır. Ardından kaseyi dikkatli bir şekilde olduğu yerden çıkartın. Fırın nasıl temizlenir kapsamında temiz bir bez ile fırın içi kısımlarını tamamen silin. Bu aşamada önemli olan ankastrenin iç haznesinde bulunan giriş ve çıkış kısımlarının dikkatli silinmesidir. Ayrıca inatçı lekeler mevcutsa kasede bulunan limon suyu ve bez ile silin. Mikrodalga içinde bulunan döner tablo da kesinlikle arap sabunu ile silinmelidir. Fırının içi kadar dış kısmı da temizlenmelidir. Bunun içinde bulaşık deterjanı kullanımı yapılmalıdır. Temizlik esnasında kullanılacak olan temizlik ürünlerinin ve suyun havalandırma için mevcut deliklerden içeri kaçmamasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde elektrik aksamında bozulmalar meydana gelecektir.  Bu daha büyük sorunların yaşanmasına sebep olur.

Kakalak böceği nedir? Kakalak böceği nasıl yok edilir?

Hamam böceği türleri arasında bulunan zararlı haşere kakalak böceği, ev ve işyerlerinde sık görülen ve bakterilerin çoğalmasına yol açan böceklerdendir. Peki Kakalak böceği nasıl yok edilmeli?

Kakalak böceği, kapalı alanlarda, fırın, restoran, unlu gıda mamulleri, ev ve işyerlerinde sık görülen ve bakterilerin çoğalmasına yol açan haşere türleridir. Kakalak böceği, diğer haşereler gibi hızlı bir şekilde yayılabiliyor. Peki Kakalak böceği ile mücadele edilir?

KAKALAK BÖCEĞİ YOK ETMEK

Kakalak böceğinden kurtulmak için ilaçların ve ilgili firmanın Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekir. Uzmanlar tarafından yapılacak ilaçlama ile Kakalak böceğinden kurtulma şansınız vardır. Kakalak böcekleri hamam böcekleri ile aynı özellikleri taşıyor. Sarımsı ve kahverengi renkleri olan Kakalak böceği sert kabukludur. Bundan ötürü de zor ölür. Kakalak böcekleri ilaçlama yapılmadan yok edilmesi mümkün olmayan bir haşere türüdür.

Fırın böceği nasıl yok edilir?

Böcek ilacından çok daha etkili ve doğal bir yöntem olan pudra şekeri ve karbonatı karıştırıp hamam böceğinin olduğu yerlere koymanız yeterli olacaktır. Kalorifer böcekleri bu karışımı yediğinde yok olacaktır. Bu sayede hem kendinizi hem de doğayı kimyasal ilaçlardan korumuş olacaksınız.

KAKALAK HASTALIK BULAŞTIRIR MI?

Pis ortamları seven bu haşere mikroplu bir böcek olan Kakalak böceği, insanların yemediği ve yediği her madde ile beslenir. Geceleri aktif bir biçimde gezen Kakalak böceği gündüzleri de dinlenir. Yiyeceğin ve sıcağın bol bir biçimde görüldüğü kabalaklar, lavabo diplerinde, banyoda, mutfakta sıklıkla rastlanır. İnsanlara birbirinde farklı hastalıkları bulaştıran bu zararlılardır. Bulaşıcı hastalıkların başında mantar rahatsızlığı, alerjik reaksiyonlar, atrax, gıda zehirlenmesi, dizanteri, pnomoni, grip, verem ve astım gelir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Leyl...

Simdi bu hamambocegi su ve yemek artigina gelir. Yani mutbak temiz, kirinti filan yok, coupler kapali veya gunluk atilmis kova yikanmis olmali. Arap sabunu, veya ne varsa bir de sokak kapi izin altina bir sunger cekelim.. Neme lazim.. Sizde olmaz, komsu da vardir ve yumurta birakir.

Leyl...

Bir baska onemli temizlik icin de nacizane bir kolayligi paylasmak isterim.. Davlumbaz.. Bu Zaman icinde ne kadar titiz olsak da yaglanir. Bu filtreyi once 1/2sogan ve bikarbonat Ile iyice islatip ovalim.. Beklettikden sonra bol sicak suyla elduvenle tel yardimiyla arindiralim. Eger Tam netice alamadiysak. Islemi tekrar edelim.. Ne kimyasal, ne onlarin buharla yemegimize damlama korkusu, ne ovma tozunun zehri.. Piril Piril inseallah.. Halal konusuna dikkat ediyoruz.. Kimyasal maddelerden mumkun mertebe uzak..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23