• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fikri Işık: Pardus, yerli oto milli uydu kadar önemli bir proje

Yeniakit Publisher
2016-03-30 11:04:00 -
Fikri Işık: Pardus, yerli oto milli uydu kadar önemli bir proje

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kullanıcı dostu birçok özellik içeren geliştirilmiş yerli işletim sistemi Pardus arayüzünün, yurt dışındaki fuarlarda büyük ilgi gördüğünü, İngilizce sürüme yönelik çalışmaların da devam ettiğini bildirdi.

Fikri Işık, Pardus kullanımının artmasıyla yurt dışına 1 yılda ödenen ve neredeyse milyar dolarla ifade edilen lisans ve hizmet ücreti ödenmesinin önüne geçileceğini, yurt dışına hizmet ve lisans satan bir ülke konumuna gelineceğini, yazılım alanında birçok yerli firmanın ortaya çıkmasının sağlanacağını ve siber güvenlik açısından çok daha iyi bir savunma sistemi inşa edileceğini anlattı. Pardus’un kamuoyunda yürüttükleri diğer projeler kadar ilgi görmediğini ifade eden Işık, “Pardus’un en az Bilişim Vadisi, yerli otomobil, milli uydular kadar önemli bir proje olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

IŞIK: CİDDİ YENİLİKLER YAPTIK

Işık, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle FATİH Projesi’nde kullanılan etkileşimli tahtalar için geliştirilen Pardus “Etkileşimli Akıllı Tahta Arayüzü Projesi” (ETAP) Tanıtım Toplantısı’nda, FATİH Projesi’nin en önemli materyallerinin başında akıllı tahtaların geldiğini söyledi. Öğrenci ve öğretmenlerin etkileşimli tahtaları daha etkin ve kolay kullanabilmesi için Pardus arayüzünde ciddi yenilikler yaptıklarını anlatan Işık, tahtaların kullanımında arayüzden kaynaklı problemlerin tek tek tespit edip çözüldüğünü ve birçok yeni özellik kazandırıldığını ifade etti. Işık, “Kullanıcı dostu birçok özellik içeren geliştirilmiş Pardus arayüzü, derslerin çok daha faydalı, eğitici ve eğlendirici geçmesine büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.
(Star)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23