• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fethullah Gülen'in EHL-İ SÜNNET'E aykırı sözlerinden bazıları

Yeniakit Publisher
2014-02-20 12:42:42 - 2014-02-20 12:58:26
Fethullah Gülen'in EHL-İ SÜNNET'E aykırı sözlerinden bazıları

İlahiyatçı Mücahit Akıncı, Fethullah Gülen ve Cemaat'in ehl-i sünnete aykırı görüşlerini yazdı.

İlahiyat Mücahit Akıncı'nın işte o yazısı:

ÜSTAD’ın uyarısı; çok manidar, uyarıcı ve önemlidir. İslam’a hizmeti dava edinen her grup, hizip, tarikat meslek, meşrep ve partiler; ÜSTAD’IN uyardığı tehlikeye düşmemek ve dünyaya hükmeden Siyonist şer güçlerin, tağuti güçlerin tuzağına düşmemek, oyununa gelmemek, onların kontrol ve güdümüne girmemek için azami derecede gayretli ve müteyakkız olmalıdırlar.

Şuurlu, dava sahibi mütedeyyin, Müslümanları rencide eden, üzen, F. Gülen’in EHL-İ SÜNNETE aykırı sözlerinden bazıları;

1) “CEBRAİL A.S gelse, parti kursa, kusura bakma, ben senin kurduğun partiye girmem.”
2) 28 Şubat’ta generaller için “içtihad yapıyorlar” diye, söylediği övücü sözler.
3) 28 Şubat sürecinde Kanal D TV programında; Yalçın Doğan’a, “İmam hatip liselerinin orta kısımlarının kapatılmasının bir mahsuru ve zararı yoktur. Millet dinini ilahiyat fakültelerinde öğrenir” demiştir.
4) 28 Şubat sürecinde merhum Başbakan Erbakan’a, “Beceremedin bırak, istifa et” demiştir.
5) En nefret ettiğim kişi; “USAME BİN LADİN” demiştir.
6) “Bana bir şefaat hakkı verilse, Bülent Ecevit için kullanırım.”
7) İslam’ın bir şiarı olan başörtüsü için, “teferruat” diyerek, başörtüsünün avam Müslümanlarca önemsiz olduğunun anlaşılmasına sebep olmuştur.
8) 28 Şubat sürecinde başörtülü kızlara, “Başınızı açın, üniversitelere girin” demiştir.
9) ABD’nin, Irak ve Afganistan’ı işgalinde ABD, Batı ve İsrail aleyhinde tek kelime etmemesi.
10) Körfez Savaşı’nda, İsrail ve ABD’nin, Irak’ta öldürdüğü yüzlerce çocuğa hiç merhamet göstermemesine rağmen, İsrail de ölen birkaç çocuk için gözyaşı dökmesi.
11) İslami hareketlerin ve cihat hareketlerinin lehine hiçbir söz söylememesi, bazı bölgelerde cihada terör, ABD, İsrail ve AB aleyhine cihad eden mücahitlere terörist demesi.
12) Emel Sayın’ın şarkılarıyla PEYGAMBER S.A.V EFENDİMİZİN DOĞUMU İÇİN YAPILAN Kutlu Doğum düzenlenmesi.
13) Zaman gazetesinin Mardin’de düzenlediği bir toplantıda bir Hıristiyan Prof’la, Müslüman bir kızın evlenmesini överek vermesi.
14) Zaman gazetesinin Avrupa baskısında, insani bir yardım kuruluşu olan, tüm dünyadaki mazlumlara yardım eden İHH’yı karalaması, terörist bir örgüt olarak göstererek, İsrail ve ABD’ye jurnallemesi.
15) En son, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekibine kanları donduran kin ve nefretle beddua etmesi.
16) 1975’te, “Burnu kırılsın, burnu yere sürtünsün” diye merhum Necmeddin Erbakan’a da beddua etmiştir.
17) Filistin’deki mazlumlara insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde şehit olan 9 kardeşimize hiç acımayarak, “Otoriteden neden izin almadı?” diyerek, hükümeti ve İHH mensuplarını suçlayarak, terörist bir çete olan, devlet dahi olmayan İsrail için, “OTORİTE” diyerek meşru bir devlet gibi göstermiştir.

NETİCE

Şuurlu, ilim sahibi mütedeyyin Müslümanların çoğu, 17 Aralık olaylarını şöyle değerlendirmektedir. Uluslararası şer güçlerin baskısından, AK Parti ve Başbakan çıkmaya çalışmış, daha bağımsız milli politika izlemeye başlamıştır. Bu durum, İslam âleminde olumlu karşılanmış; İsrail, ABD ve Avrupa Birliği gibi ülkeleri ise tedirgin etmiştir. Uluslararası şer güçler, rüşvet ve yolsuzluk olaylarını bahane ederek, hükümeti devirerek, yerine CHP güdümlü bir hükümet istemektedirler. F. Gülen ve gurubu da (alt tabanı tenzih ederiz), bu dışarıdaki şer güçlerin darbe girişimlerine bilerek ve bilmeyerek alet olmuşlardır.
F. Gülen’in kendi kitaplarından kaynaklarıyla gösterdiğimiz. Görüşleri; KESİN OLARAK EHL-İ SÜNNET’E AYKIRI GÖRÜŞLER OLUP; “FIRKA-İ DALLE”NİN GÖRÜŞLERİDİR.

Uygun olan her zaman ve mekânda, bunu ispatlamaya hazırım, ama ben yine de hüsn-ü zan ederek, te’vil yollarını aradım, fakat te’vil edecek bir sebep bulamadım. F. Gülen’in bu görüşlerinin EHL-İ SÜNNET’E aykırı olduğunu kabul eden, birçok Müslüman;
“Hoca belki ‘TAKîYYE’ yapıyor olabilir” diyorlar, amma, yukarıda da görüldüğü gibi;
ÜSTAD BEDİÜZZAMAN’ın görüşlerini de çarpıtarak, Yahudi ve Hıristiyanların; kendi dinlerinde kalarak, İslam’a girmeden Cennet’e gideceklerini söylemesi; bu konulardaki görüşlerinde samimi olduğunu göstermektedir.

Hoşgörü ve diyalog iklimi kitabına önsöz yazarı gurubun önemli kişilerinden ilahiyatçı, Zaman Yazarı Ahmet Kurucan’ın önsözdeki yazısında, F. Gülen’in takîyye yapmadığını, bu görüşlerinde samimi olduğunu yazıyor.

MEHDİLİK VE HALİFELİK KONUSU

EHL-İ SÜNNET dışı itikadî görüşlere sahip olan F. Gülen, bu görüşleri terketmediği müddetçe, âlem-i İslam’a halife olmak şöyle dursun; başında bulunduğu guruba ve camiaya dini lider dahi olamaz. Son tavsiyemiz; bu sözlerimizin muhatabı F. Gülen olup, taban ve gövdenin inançları düzgün olup, başlarını değiştirerek gövdeye uygun bir baş bulmalarıdır. İslam alemine halife olamaz, camiasına da imam olamaz.
Çünkü ABD’de hür değildir, ABD’nin ve CIA’nın himaye, kontrol ve güdümünde olup, Kezban Hatemi’nin dediği gibi, “ABD’de esir ve rehindir.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23