• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fazıl Say artık Borusan'a giremeyecek

Yeniakit Publisher
2014-08-30 18:06:00 - 2014-08-30 18:28:04
Fazıl Say artık Borusan'a giremeyecek

Borusan Sanat, iki yılda bir düzenlediği ve bu yıl aralık ayında üçüncüsü yapılması beklenen "BİFO & Fazıl Say Festivali"nin artık gerçekleştirilmeyeceğini duyurarak küfürbaz Say'a kapıyı gösterdi.

Borusan Sanat, Fazıl Say ile Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Onursal Şefi Gürer Aykal’ın birlikte çalışmama kararı almaları, dolayısıyla festivalin programdan kaldırıldığını açıkladı.

Aralık ayında bu etkinliğin yerine yeni bir serinin hazırlanması için çalışmalara başlayan Borusan Sanat, Fazıl Say'a tekmeyi vurmuş oldu. Fazıl Say ise konuyla ilgili olarak, Müslümanlar'a küfür yağdırdığı sosyal medya hesabından, "Gürer Aykal Antalya’da benim kendi festivalimi gasp etmiştir. Tabii ki onunla çalışmak istememekteyim” diyerek kovulduğunu gizlemeye çalıştı.

Borusan Sanat ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Festivalin iptalini üzülerek duyuruyoruz. BİFO ile Fazıl Say’ın bir işbirliği olan ve orkestramızın Onursal Şefi Gürer Aykal’ın da başından bu yana ayrılmaz bir parçası olduğu etkinliğimizi, sanatçıların artık birlikte çalışmama kararına duyduğumuz saygının bir sonucu olarak aldık.”

BİLETİNİ TÜREL KESMİŞTİ

Bilindiği gibi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, belediyece düzenlenen Antalya Piyano Festivali'nin, festivalin genel sanat yönetmenliğini yapan Fazıl Say olmadan da devam edebileceğini söylemesinin ardından, Say festivalden çekilmek zorunda kalmıştı. Say, festivalle ilgili olarak Menderes Türel’in Gürer Aykal’la anlaşmasının ardından da Aykal’a tepki göstererek bundan böyle birlikte çalışmayacağını duyurmuştu.

KÜFÜR YOBAZI

İslam'a ve Müslümanlara yönelik ağır hakaretler ederek her fırsatta dini değerleri aşağılayan  Fazıl Say sosyal paylaşım sitesinde, “Tanrı uğruna yaşayacağın bir şey mi, öleceğin bir şey mi, yoksa hayvanlaşıp öldüreceğin bir şey mi? Bunu da düşün.”, “Rakı cennette varsa ve cehennemde yoksa ama chivasregal cehennemde var cennette yoksa? O zaman ne olacak? Asıl önemli soru bu!!” “Bilmem fark ettiniz mi nerde yavşak, adi, magazinci, hırsız, şaklaban varsa hepsi Allahçı. Bu bir paradoks mu?”, “Müezzin 22 saniyede okudu akşam ezanını yahu. Prestissimo con fuca!! Ne acelen var? Sevgili? Rakımasası”, “Irmaklardan şaraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir? Her mümine iki huri vereceğim diyorsun cenneti ala kerhane midir?” “Bugün camiye gittim, sanmayın namaz kılmaya. Bir halı çaldım eskidi, yenisini çalmaya.” ve “Sanki; memleketin yarısı harbi ateist, diğer yarısı travmatik ateist” gibi çirkin ifadeleri kullanması ile tanınıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23