• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatih Sultan Mehmet Han'a ihanet! Ayasofya'nın gölgesinde dansöz rezaleti

Yeniakit Publisher
2024-09-03 22:27:00 - 2024-09-03 22:52:00
Fatih Sultan Mehmet Han'a ihanet! Ayasofya'nın gölgesinde dansöz rezaleti

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) “Letüftehanne’l Kostantıniyyete, ve le ni’mel emrü zâlike’l emr, ve le ni’mel ceyşü zâlike’l ceyş (İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.)" hadisindeki müjdesine kahraman askerleriyle birlikte ulaşan Fatih Sultan Mehmet'in kılıç hakkı Ayasofya'nın gölgesinde dansöz rezaleti yaşanıyor. Yetkililerin kahraman şehitlerimizin kemiklerini sızlatan rezalete gözlerini kapatıp kulaklarını tıkaması ise tepki çekti.

 RECEP YEŞİL 

Uzun yıllar boyunca Doğu Roma İmparatorluğu'nun başkenti olan Konstantinopolis, sürekli farklı uygarlıklar tarafından ele geçirilmeye çalışılmıştır.

Osmanlı Devleti de 1453'e kadar sürekli olarak Konstantinopolis'e akınlar yapmış, İstanbul'u fethetmeye çalışmıştır.

Kralların, şahların, padişahların hayalini kurduğu İstanbul'u 29 Mayıs 1453 günü Fethin Babası anlamına gelen "Ebû'l-Feth", "Çağ Açan Hükümdar" ve "Kayser-i Rûm" unvanları ile anılan büyük komutan Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet Han fethetmiştir.

Çağ açıp çağ kapatan büyük komutan, kahraman askerleriyle birlikte Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) “Letüftehanne’l Kostantıniyyete, ve le ni’mel emrü zâlike’l emr, ve le ni’mel ceyşü zâlike’l ceyş (İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.)" hadisindeki müjdesine ulaştı.

Fatih'in kılıç hakkı: Ayasofya

Fatih Sultan Mehmed'in 1453'te savaşarak İstanbul'u almasıyla Ayasofya kılıç hakkı olarak kazanılmıştır.

Ayasofya, Mustafa Kemal tarafından 1934 yılında yayımlanan kararname ile tadilat çalışmasına alınmış, 1935 yılında bakanlar kurulu kararı ile müzeye dönüştürülme kararı alınıp müzeye dönüştürülmüş ve 1935'ten 2020'ye kadar müze olarak hizmet vermiştir.

Erdoğan'dan tarihi imza!

86 yıllık hasretin ardından zincirleri kırılan Ayasofya, Türkiye siyasetinin çeyrek asrına damga vuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yeniden cami oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığına devredilen Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 24 Temmuz 2020'de 86 yıl sonra kılınan ilk cuma namazıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı büyük bir merasimle yeniden ibadete açıldı.

Ayasofya'nın gölgesinde dansöz rezaleti

Fatih Sultan Mehmed'in kılıç hakkı, İstanbul'un ulu camisi, Müslümanların gözbebeği olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin gölgesinde dansöz rezaleti yaşanıyor. 

Ayasofya'nın hemen arka sokağında Fatih Sultan Mehmet Han'a ve onun kahraman askerlerine meydan okurcasına dansöz oynatılarak adeta ihanet ediliyor. 

Yetkililerini The Sarnıç Restaurant isimli mekandaki rezalete gözlerini kapatıp kulaklarını tıkaması ise tepki çekti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Reception

bunlar kendilerini ne zannediyor! istanbul valisi kültür turizm müdürü ne yapıyor! Müftü nerede! baskın yap kardeşim! Dansöz oynatacaksan git baska yerde oynat' ayasofyanın gölgesinde böyle şerefsizlik olur mu

asker

bu ..ler muslumanlarinin sinir uclariyla oynuyorlar bu …lere ceza verilmesse.bu … daha cok azitacaklar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23