• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatih Camii büyük buluşmaya hazırlanıyor

Yeniakit Publisher
2014-12-12 21:49:00 -
Fatih Camii büyük buluşmaya hazırlanıyor

İstanbul Müftülüğü tarafından açılan Dülgerzade Kur'an Kursu'nda eğitimlerini tamamlayan 38 hafız için pazar günü Fatih Camii'nde icazet merasimi düzenlenecek.

YENİAKİT.COM.TR - İstanbul Müftülüğü’nün açtığı Dülgerzade Kur’an Kursu ve Sadullah Çelebi Darul Kurrası’nda Şeyh-ül Kurra Mikdat Temiztürk ve Yeni Cami Baş İmam Hatibi Osman Aydın hocaefendilerin nezaretinde Aşere Takrip İhtisas kursunu bitiren 38 kurra hafız imamı daha icazet alıyor.

Kurra hafız imamlar, 3 yıl boyunca hem imamlık görevlerini yerine getirdiler, hem de düzenli olarak Fatih’te bulunan kursa giderek ihtisas eğitimini tamamladılar. İcazet merasimi; Reisül Kurra Hafız Ahmet Arslanlar’ın riyasetinde Pazar günü Fatih Saat 10.30'da Camii’nde gerçekleştirilecek.

Programda İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran başta olmak üzere, birçok müftü ve davetlinin hazır bulunması bekleniyor.

Hanımlar için de yer ayrılan program, 14 Aralık Pazar günü saat 10.30’da başlayacak. Öğle namazının ardından, güzel sesli hocalar katılımcılara Kur’an ziyafeti sunacaklar. Daha sonra kursu bitiren kurra hafız imamların icazet kıraati gerçekleştirilecek. Ardından da kurra hafızların icazetnameleri kendilerine takdim edilecek. Program sonunda katılımcılara yemek ikramında da bulunulacak.

Dülgerzade Aşere Takrib İhtisas Kursu’nun tarihi ise çok eskilere dayanıyor. Cumhuriyet kurulmadan önce de faaliyet gösteren bu kurs, Cumhuriyetin kurulmasının ardından bir dönem kapalı kalsa da daha sonra tekrar açılmış. Kurs onlarca senedir, eğitim ve öğretimine devam ediyor. 

www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23