• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Farklı düşünmüyoruz

Yeniakit Publisher
2014-09-05 08:30:00 - 2014-09-05 08:07:56
Farklı düşünmüyoruz

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, Ankara temasları hakkında basın toplantısı düzenledi. Dinçer, “Yeni Hükümet Programı’nda bizden çok farklı görüşler olduğunu düşünmüyoruz. Bazı başlıkların ise altını çizerek, ‘Bunlar mutlaka olmalı’ diye düşünüyoruz. Yoksa bir çelişki söz konusu değil” mesajını verdi.

Patronlar kulübü Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, AK Parti’nin Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 62’nci Hükümet ve TBMM’de okunan programıyla ilgili kendileriyle ilgili çok farklı görüşleri olmadığını düşündüklerini söyledi.

Dinçer, Ankara temaslarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin gündeminde çok önemli meseleler olduğunu hatırlattı. Bazı değişiklikler yapılmasına rağmen, Türkiye’nin halen eski bir anayasayla yönetildiğini belirten Dinçer, yeni bir sivil anayasaya ihtiyacı duyulduğunu ifade etti. Dinçer, Türkiye’de rekabet gücünün arttırılması ve yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik ciddi ekonomik ve hukuki reformlar yapılması gerektiğini kaydetti.

İLK ADIMI O ATTI

 Dinçer, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçildikten sonra yaptığı ilk konuşmada, ‘Geçmişi unutalım, geleceğe bakalım’ diye elini uzattı. Bu el havada kalmamalı diye düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu ilk adım için teşekkür ediyoruz. Türkiye’de tüm siyasi partilere, STK’lara, medyaya, hepimize çok önemli görev düşüyor” dedi. Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık sürecinin Türkiye’ye 15 ay kaybettirdiğini savunan Dinçer, “Yurtdışında da ciddi bir itibar kaybına yol açmıştır. Bu da bir gerçektir. Dış ya da iç güçler, hangi nedenle olursa olsun, Türkiye büyük bir itibar kaybetmiştir. Vatandaşın hukuk düzenine güveninde ciddi bir erozyon vardır” diye konuştu.

POZİTİF GÜNDEM OLMALI

TÜSİAD olarak Türkiye’de pozitif bir gündem olmasını istediklerini dile getiren Dinçer, “62. Hükümetin programını yeterli buluyor musunuz?” şeklindeki soru üzerine, “Hükümet programını okuduk. Uzun bir program. Bizden çok farklı görüşleri olduğunu düşünmüyoruz. Bazı başlıkların ise altını çizerek ‘Bunlar mutlaka olmalı’ diye düşünüyoruz. Yoksa bir çelişki söz konusu değildir” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23