• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Farkını bir kez daha gösterecek

Yeniakit Publisher
2016-02-26 15:45:34 - 2016-02-26 15:45:34
Farkını bir kez daha gösterecek

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı ilker Kuruöz, 1 Nisan’da 4.5G ile başlayacak yeni dönemde hayatın kolaylaşacağını belirterek, Turkcell’in bu süreçte yepyeni hizmetlerle farkını ortaya koyacağını söyledi

DİJİTAL dünyada erişim hızını kat kat artırıp, hayatı hızlandıracak olan 4.5G’de son adımlar atılıyor.

1 Nisan’ın milat olacağı ve sonrasındaki dönemde internet ile akıllı telefon kullanıcıları için hız rekorlarının kırılacağı yeni döneme GSM şirketleri hızlı hazırlanıyor. Ancak sadece GSM kuruluşlarının değil, kullanıcıların da kendilerini 4.5G için hazırlamaları gerekiyor.

Bu konuda açıklamalar yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, “Turkcell olarak müşterilerimize fiber hızında sunacağımız 4.5G teknolojisi, 1 Nisan’dan itibaren günlük yaşamımızı oldukça kolaylaştıracak diyebilirim” açıklaması yapıyor. Mobil cihazlardan gerçekleştirilen pek çok işlemi çok kısa sürelerde ve çok düşük gecikme süreleri ile yapmanın yeni dönemde mümkün olacağına dikkat çeken Kuruöz, “Özellikle şirketler ve çalışanlar için her yer ofis haline gelecek. Çalışanlar işlerini her yerde ve kesintisiz yürütebilecek, ihtiyacı olan bilgilere ve dosyalara anında ulaşabilecek. Nesnelerin interneti ve bulut bilişim gerçek potansiyelini mobil ultra genişbant sayesinde gösterecek” diyor.

KOLAYLIK ÇAĞI

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Kuruöz, akıllı ev ve akıllı şehir altyapılarında çalışacak milyarlarca sensörün kusursuzca çalışarak insan hayatının her alanında yüksek verimlilik ve büyük kolaylık sağlayacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Dosyalarımızı indirmek yerine anında çevrimiçi ulaşabileceğiz. Gündelik hayatta da birçok işimizi daha yoğun şekilde mobil cihazlardan yapmaya başlayacağız, bu da kullanım alışkanlıklarımızı ve tüm sektörleri dönüştürmeye devam edecek.”

“FARKIMIZI GÖSTERECEĞİZ”

İlker Kuruöz, “1 Nisan’da 4.5G ile birlikte bu süreçte Turkcell’in farkını çok daha fazla gösterebileceği yepyeni bir teknoloji hayatımıza girecek” dedikten sonra şu açıklamayı yapıyor:

“Türkiye’nin bugüne kadar yaşadığı Turkcell deneyimini çok daha üst seviyelere çıkarmak için çalışmalarımız durmaksızın devam ediyor. En fazla frekansa sahip olmamız bize esnek bir oyun alanı sunarken, BiP, Turkcell TV+, Akıllı Depo gibi servislerimiz için de çok daha ileri bir kullanıcı deneyimi sunabileceğiz. Ayrıca müşterilerimize sunduğumuz kotadan yemeyen servislerimiz de, 4.5G ile farkımızı daha fazla göstereceğimiz başka bir alan olacak.”

4.5g için dört önemli ayak

TURKCELL Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, 1 Nisan’dan itibaren hayata girecek olan 4.5G’yi kullanabilmek için dört önemli ayağın hazır olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Kuruöz, bu dört ayağı şu sözlerle açıklıyor:

“Birincisi altyapı, ki burada hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. İkincisi akıllı telefonların 4.5G’yi desteklemesi. Şu anda müşterilerimizin yarısından fazlasının akıllı telefonu var. Bunların da yaklaşık yüzde 40’ının telefonu 4.5G teknolojisini destekliyor. Bu oranı artırmak için akıllı telefon kampanyaları yapıyor, müşterilerimizin istediği 4.5G’li cihazı en uygun şartlarla alabilmelerini sağlıyoruz. 4.5G teknolojisini kullanabilmek için SIM kartların da bu teknolojiyi desteklemesi gerekiyor. Bunun için de Turkcell olarak müşterilerimizin SIM kartlarını 4.5G destekli SIM kartlar (USIM) ile ücretsiz değiştiriyoruz. Son olarak kullanıcıların akıllı telefonlarındaki ağ ayarlarından 1 Nisan’dan itibaren 3G yerine 4.5G şebekesini seçmeleri gerekecek. Turkcell’liler 2222’ye 4.5G yazıp SMS göndererek veya Turkcell.com.tr üzerindeki 4.5G sayfasını ziyaret ederek de akıllı telefon ve SIM kartlarının 4.5G teknolojisini destekleyip desteklemediğini sorgulayabilirler.”

MOBİLDE YENİ DÜNYA DÜZENİ

Turkcell Kurumsal Müşteriler Satış Direktörü Özdemir, KOBİ’lerin mobil teknolojileri çok akıllıca kullanması gerektiğini söyledi.

Turkcell Kurumsal Müşteriler Satış Direktörü Özdemir, “Harley Davidson, 1 milyar dolar piyasa değerine 86 yılda ulaşmışken, Twitter 1 milyar dolara üç yılda ulaştı. Bizim amacımız tüm süreç ve operasyonları, mobil dünyaya göre yeniden tasarlamak” dedi.

Turkcell’in ana sponsorluğunu üstlendiği, Türkiye Teknolojileri Buluşmaları, Antalya Su Otel’de gerçekleştirildi. Teknolojinin hızının insan hızından fazla olduğunu dile getiren Özdemir, bugün şirketler için büyümenin en önemli yollarından birinin teknolojinin içinde bulunmak olduğunu, bu nedenle özellikle KOBİ’lerin teknoloji çok akıllıca kullanmaları gerektiğini bildirdi.

ARTIK HER YER OFİS

İnternetleşmeye açılış için nasıl bir entegrasyon yapılacağının bilinmesi gerektiğini belirten Özdemir, “Artık her yer ofis. Merkeze git, işe git değil. Her yer bir ofis. Siz her yeri ofis kabul edersiniz o ofisinizi en ileri teknoloji ile donatmak zorundasınız. Çünkü kendi ofisinizi donatıyorsunuz. İyi bir tablet, iyi bir mobil internet, bunları kullanmanız lazım” diye konuştu. Özdemir, teknolojiye çok doğru yaklaşmak gerektiğini, fakat burada KOBİ’lerde birtakım eksiklikler olduğunu düşündüklerini ifade etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23