• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Faizler artarsa dolar düşer' tezi elinde patlayan Özgür Demirtaş yine kafa çıkardı! Yeni tahminini duyurdu

Yeniakit Publisher
2023-06-26 20:18:00 -
'Faizler artarsa dolar düşer' tezi elinde patlayan Özgür Demirtaş yine kafa çıkardı! Yeni tahminini duyurdu

Sürekli olarak doların düşmesi için faizlerin yükseltilmesi tezini savunan finans uzmanı Özgür Demirtaş'ın öngörüsü yerle bir oldu. Buna rağmen hala çıkıp konuşmaya devam Demirtaş, yeni tahminlerde bulunarak yine korku pompaladı.

Merkez Bankası'nın faizleri artırmasıyla dolar da patladı. Yıllardır, "Faizleri artırın dolar düşsün" geyiği yapan sözde ekonomistlerin tezi resmen çöktü.

Faiz artışı kararının ardından dolardaki hareket dikkatlerden kaçmadı. Dolar/TL Merkez Bankası'nın kararının ardından tekrar yükselişe geçti. Dolar 25 liranın üstüne çıktı, Türk Lirası yine değer kaybetti.

Bu tezi savunan sözde ekonomistlerden birisi de Özgür Demirtaş'tı. Demirtaş, sosyal medyadan yatırımcıları korkutmaya devam ediyor.

Finans Uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dolar/TL'deki rekorun ardından yeni beklentisini paylaştı.

Demirtaş, “Dolar: Gideceği yer 28. Sonrasını sonra konuşalım. Hani ülke batacaktı diyorlar. Ülkeler bakkal dükkanı gibi batmaz! Ülkeler züccaciye dükkanı gibi kapısına ‘zararına satışlar’ yazmaz! Ama: 1) Halkları fakirleşir. 2) Orta direk çöker. 3) Alım gücü düşer. Bunların olması ülkelerin batmasına eşdeğerdir" dedi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

misafir

Özgür Demirtaş haklı. Faizleri enflasyon oranında artırmak gerekiyor.. . Resmi enflasyon bile yüzde kırk... Faizlerin de yüzde 15 değil, yüzde 40 olması lazım.

Osman

Memleket bittiyse defol git .yoruma bak....aynı kemalist feto kafası.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23