• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Faiz seçimden sonra düşecek

Yeniakit Publisher
2014-02-28 21:44:00 - 2014-03-01 08:46:06
Faiz seçimden sonra düşecek

İSO İnovasyon Ödül Töreni’nde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, faizlerin bir miktar yükseldiğine dikkat çekerek, “Ama inanıyorum ki seçimlerle birlikte yerini tekrar daha düşük faize, daha stabil kur noktasına taşıyacak ve biz kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi

EKONOMİ SERVİSİ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu yıl 3.’sü düzenlenen İSO İnovasyon Ödül Töreni’ne katıldı. Sanayicilerin büyük ilgi gösterdiği törende konuşan Bakan Fikri Işık, Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyon anlayışı noktasında bir aşamaya geldiğini, verilen ödüllerin bunun güzel bir göstergesi olduğunu söyledi.

‘SANAYİCİ ÜLKENİN KAHRAMANI’

“Kim ne derse desin sanayicilerimiz Türkiye’de kahramandır” diyen Bakan Fikri Işık, Türkiye’nin geçirdiği onca badireye rağmen, yılmadan usanmadan her türlü krizi fırsata çevirme noktasında çok büyük gayretler gösteren bir sanayi olduğunu kaydetti. Bakan Işık, “Ülke kriz yaşar bedelini sanayici öder, döviz patlar bedelini sanayici öder, başka sıkıntılar olur bedelini sanayici öder, faiz yükselir bedelini sanayici öder, ama buna rağmen Türk sanayisi emin adımlarla bu noktaya geldi. Bundan sonra bir başka sıçramanın eşiğinde” dedi.

‘BUGÜNLER DE GEÇECEK’

Son olayları da, siyasi istikrara yönelik hamleleri de Türkiye’nin büyük bir kararlılıkla geçireceğini belirten Işık, “Şu anda faizlerimiz bir miktar yükselmiş durumda. Ama inanıyorum ki seçimlerle birlikte yerini tekrar daha düşük faize, daha stabil kur noktasına taşıyacak ve biz kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu. Bakan Işık, Türkiye’nin ihracatının yüzde 95’inin sanayi ürünü olduğunu, bunun da ülkenin kalkınmasında sanayinin ne kadar önemli bir role sahip olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti.

‘İstikrarın önemini kavradık’

Siyasi istikrarın ülkenin büyümesinde ve kalkınmasındaki önemine işaret eden Işık, Türkiye’nin ne zaman siyasi istikrarı yakaladıysa, o zaman büyüme ve sıçramayı da yakaladığını dile getirdi. Siyasi istikrara yönelik ne zaman olumsuz algılar oluştuysa ülkenin kazanımlarının bir kısmını vermek durumunda olduğuna dikkat çeken Işık, artık herkesin siyasi istikrarın ülkenin kalkınması açısından önemli olduğunu bildiğini, siyasi istikrara yönelik tehditleri de çok temkinli ve dikkatlice izlediğini ifade etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23