• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Faiz artışı cemaatin medyasını sevindirdi

Yeniakit Publisher
2014-01-31 10:21:21 - 2014-01-31 10:25:41
Faiz artışı cemaatin medyasını sevindirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmeye yönelik kirli 17 Aralık operasyonunun faili paralel yapı, halka ağır bedel ödettirdi. Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin piyasa değeri 60 milyar lira erimesi, sadece önceki gün 21 milyar liralık kaybın yaşanmasını adeta bayram sevinciyle manşetlerine taşıyan paralel yapının yayın organlarına siyasi ve hukukçulardan tepki geldi.

MEHMET ÖZMEN/ NAİM TAŞBAŞI-İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmeye yönelik kirli 17 Aralık operasyonunun faili paralel yapı, halka ağır bedel ödettirdi. Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin piyasa değeri 60 milyar lira erimesi, sadece önceki gün 21 milyar liralık kaybın yaşanmasını adeta bayram sevinciyle manşetlerine taşıyan paralel yapının yayın organlarına siyasi ve hukukçulardan tepki geldi.

GÜLEN MEDYASI BİNDİĞİ DALI KESİYOR

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, paralel yapının medya sözcülüğünü yapan Gülen medyasının bayram sevincini gazetemize değerlendirdi.

Doç. Dr. Özdağ, Türkiyenin yer altı ve yer üstü kaynaklarını daha önce vesayetçi yapı tarafından kontrol altına alınarak siyaset kurumunun esir alındığını hatırlattı.

“Gerek siyasi yapı, gerekse içerideki ve dışarıdaki egemen güçler ekonomik manipülasyonlarla Türkiye’yi zarara uğratmak istiyor” diyen Özdağ, “Siyasi bir irade ve güçlü bir parlamento var. Partiler araç, gaye hizmet. Gaye Türkiye nin büyümesi ve refah düzeyinin yükselmesidir. Gülen medyası bindiği dalı kesiyor, ayaklarına kurşun sıkıyor ve iktidara karşı savaşmak istiyor. Türkiye‘de bu kadar güzel işler yapmış iktidarın yapacaklarına engel olmak istiyor. Bu bir noktada gaflettir, bir noktada Türkiye’de maalesef Mesih’lerin esiri olmaktır. Eğer bilinçli yapıyorlarsa ülkeye ihanettir” dedi.

YÜRÜYEN TEKERE ÇOMAK SOKUYORLAR

Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Eğer cemaatini, mezhebini, meşrebini ülke ve devletin üstünde tutanlar varsa ki görüyoruz var, bunlar ülkeye ihanet ediyorlar. Bunlar ülkeye, ülkenin yürüyen tekerine çomak sokuyorlar. Bizim yürüyen tekerimizi engellemek istiyorlar. Bunu eğer cemaatlerinin menfaatlerine halal geldi diye yapıyorlarsa gafildirler. Eğer cemaatlerinin menfaatlerine halal geldi ama devletin ve milletin menfaati bizim cemaatimizin altındadır diyorsa ihanet ediyorlar” diye konuştu.

ALLAH’A HAVALE EDİYORUZ

Gülen medyası olarak tabir edilen Samanyolu Haber Televizyonu, Zaman Gazetesi ve Bugün Gazetesi gibi bazı yayın organlarının ekonomik gelişmelere yönelik yaptığı haberleri değerlendiren AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de, “Gülen medyası diye tanımladığımız medyanın ülkenin ekonomisinin zarar görmesinden de memnuniyet duymasını üzüntüyle müşahide ediyoruz. Eminim ki aziz milletimiz de bunu not ediyor. Siyasal iktidarı beğenmeyebilirsiniz, siyasi iktidarla bir probleminiz olabilir ama faizlerin artmasını, ülke ekonomisinin sıkıntılı bir sürece girmesini siz memnuniyetle karşılıyorsanız bu başka bir duygudur. Bunu takdirini milletimize bırakıyoruz. Bu 17 Aralık sürecinin son tahlilde neyi hedeflediğini, meselenin de dershanelerden ibaret olmadığının çok üzücü bir göstergesidir. Takdiri aziz milletimize bırakıyoruz ve onları da Allah’a havale ediyoruz” şeklinde konuştu.

PRESTİJ KAYBETTİ

Konya Barosu eski Başkanı Avukat Hasip Şenalp ise şunları söyledi: “Faiz lobilerine yardımcı olan dost bildiklerimiz samimilerse ‘ne yapıyoruz biz’ diye durup bir düşünmelidirler. Bu ancak millete, vatana ve değerlerimize ancak ihanettir. Bunun başka bir tarifi olamaz. Şu anda Zaman Gazetesi’nin ne yaptığından ziyade oturup ne yaptığını düşünmesi lazım. Çünkü onlar da Türkiye’de çok ciddi manada bir itibar ve prestij kaybına uğradılar. Tabiri caizse marjinalleştiler.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23