• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Faiz, Allah’a savaş açmaktır

Yeniakit Publisher
2021-11-20 11:07:00 - 2021-11-21 12:28:47
Faiz, Allah’a savaş açmaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Görevde olduğum sürece faiz ile mücadele edeceğim” açıklamasının ardından Merkez Bankası’ndan gelen 100 baz puanlık faiz indirimi, hem faiz lobisini hem de faizi ‘haram’ kılan İslam’a düşmanlık güdenleri çıldırttı. Meselenin esas muhatabı olan ilahiyatçılar ise kesin ve net konuştu: “Faiz Allah’a savaş açmaktır. Allah’a savaş açılan sistemler krizden başka bir şey görmez...”

YAVUZ SELİM  İSTANBUL

İktisadi ve askeri sahadaki büyümesi kur operasyonlarıyla durdurulmak istenen Türkiye’nin faiz lobisiyle mücadelesi devam ederken, konuyu İslami açıdan değerlendiren ilahiyatçılar topluma ve siyasetçilere mühim mesajlar veriyor. Sürdürülebilir kalkınma hamlelerinin önündeki en büyük engel olan, üretimi değil sabitliği teşvik eden faiz illetiyle ilgili Merkez Bankası’ndan gelen üst üste hamleler faiz lobisini kudurtuyor. Sadece iktisadi gündemde değerlendirilen faizle ilgili Başkan Erdoğan’ın “nass” vurgusu yaparak İslami boyutuna dikkat çekmesi ise din düşmanlarını çıldırttı, simsarlarını panikletti, cahillerini şaşkına çevirdi.

Erdoğan’ın “Faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Nass ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor” çıkışıyla ilgili CHP’li Kılıçdaroğlu, faiz lobisine değil Erdoğan’a “dur” dedi, Davutoğlu-Babacan gibi AK Parti kaçkınları İslamî referansa karşı çıktı, SP’li Karamollaoğlu bile faizin yüksek olmasını savunacak hale geldi. Sözcü gazetesi de Erdoğan’ın “Nas” kavramı ile kastının “Nas Suresi” olduğunu zannederek cehaletini manşet yaptı. Meselenin esas muhatabı olan ilahiyatçılar, “Faiz Allah’a savaş açmaktır. Allah’a savaş açılan sistemler krizden başka bir şey görmez” diyor.

Müslümana yakışmaz

Gazetemize konuşan Rabıta Vakfı Başkanı Murat Perçin Hoca, şunları dile getirdi, “Faizli sistem yüz yıldır krizden başka bir şey getirmedi. Faizle mücadele edenlere değil, faizli sisteme dur diyelim. Faiz Allah’a savaş açmaktır. Allah’a savaş açılan bir iktisat modelinde refah olmaz. Allah’a savaş açanların önünde sonunda varacağı yer kriz durağıdır. Faiz belasından kurtulmak için verilen her mücadeleyi, her girişimi destekliyoruz. Müslümanlar ‘faizli sistem devam etsin de bir ekmek daha fazla alayım’ düşüncesinde olamaz. Nass olan faiz haramının egemen olduğu bir nizama karşı durmak elbette bedel ister. Ama ödenen bedellerin karşılığı ahirette alınmakla beraber, mükafatı bir süre sonra dünyada da da verilir. Faize, faizli sisteme, faizi savunan siyasetçiye ve ekonomiye hayır diyoruz.”

Kitabı Kur'an olmayan anlamaz

Hüccetül İslam Medresesi Kurucusu Mustafa Atmaca Hoca da, şunları ifade etti: “Faizle savaşacağını çünkü bunun hakkında nas olduğunu söyleyen bir lideri, kitabı Kur’an olmayanlar anlamaz. Fakat biz Müslümanlara, kurulan bu faiz ağına karşı savaşacağını söyleyen liderin karşısında durmak yakışmaz. Bundan şikayet edip huysuzlanacak değiliz” dedi.

Mustafa Atmaca Hoca, “Doların bugünkü yükselişi, Ecevit zamanıyla kıyaslanmamalı. Çünkü buradaki durum tamamen farklı. ‘Çalış çalış faiz öde’ devri kapanacak inşallah. Artık enflasyon denilen insanı kendine köle edip, sahip olduğunun çoğunu görünmez bir el gibi gelip elinden alan o devir bitecek Büyük zaferler büyük muharebelerle kazanılır. Biz Türk milleti olarak savaşın büyüklüğünden hiçbir zaman korkmadık. Şimdi ise yanlış yönetimlerin sebebi ile uzun zamandır maddi esarette iken o esaretten kurtulmak için bir cephe açtık. Bu en büyük kalkınma hareketi olacaktır. Allahu Teala bütün Müslümanları faiz belasından korusun.” diye konuştu.

_______________

Erbakan Hoca: Faiz kapitalist düzenin zulmü

Milli Görüş Lideri merhum Necmeddin Erbakan Hoca’nın faizle ilgili yıllar önce sarf ettiği şu sözler günümüze ışık tutuyor:

"Faiz nedir? Getirmişsin bir bankaya 100 TL koymuşsun. Banka sana 1 sene sonra 150 TL veriyor. Arkadaş bu 50 TL’yi nereden buldun da verdin bana? Ben 100 TL’lik mal üretmiştim, 100 TL’lik tüketme hakkım vardı. Aradan 1 sene geçti benim üretmem artmadı ki, ben bir şey üretmedim. Sen bana tüketme hakkı veriyorsun. Nereden veriyorsun? Bunun iki tane yolu var: Ya üreten bir adamın hakkını aldın bana veriyorsun veya açıktan para bastın bana veriyorsun. O da yine üretenin hakkını bana veriyorsun demektir. Yani faiz zulümdür. Faiz, çalışan insanın hakkına tecavüzdür. Faiz demek, üretmeyen adama tüketme hakkı vermek demektir. Bu da zulümdür. Adaleti bozar. İşte kapitalist düzenin zulmü ve felaketi buradan ileri geliyor."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Günaydın

Yirmi yıldır neredeydi ,şimdi mi aklına geldi. Dünya kadar faiz ödedikten sonra mı.......

Yasemin

ÇOK ŞÜKÜR destek geldi, REİS'E.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23