• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Facebook'tan o içerik için özür!

Yeniakit Publisher
2015-01-05 22:45:00 - 2015-01-06 01:06:29
Facebook'tan o içerik için özür!

Facebook, yeni yıl için hazırladığı bir içerikten dolayı kullanıcılardan özür diledi.

Facebook'un geride kalan bir yıla ait anıları fotoğraflarla bir araya getirdiği 'bir yılın özeti' adlı içerikten bazı kullanıcılar rahatsız oldu. 'Harika bir yıl oldu, bir parçası olduğu için teşekkür ederiz' sloganıyla sunulan içerik, kullanıcıların hatırlamak istemediği olay ve kişilere ait fotoğraflar sebebiyle trajik sonuçlara yol açtı.

WEB TASARIMCISI FACEBOOK'U SUÇLU BULDU

Al Jazeera Türkiye’nin haberine göre, web tasarımcısı Eric Meyer, hayatını kaybeden kızının fotoğraf albümünde karşısına çıkmasının ardından Facebook'u 'düşüncesizce algoritma hazırlamakla' suçladı.

"TABİ Kİ BİLİNÇLİ BİR SALDIRI DEĞİLDİ"

Meyer, blog sayfasında yaptığı açıklamada, "Tabi ki bu bilinçli bir saldırı değildi. Facebook geride kalan yılımızın ne kadar harika olduğunu hatırlatmaya çalışırken partilerde veya tekne gezilerinde çekilen selfie'leri bir araya getirmeye çalışıyor. Ancak sevdiklerini kaybeden, hastanede uzun günler geçiren, boşanan veya işini kaybeden de sayısız insan var" açıklamasında bulundu.

KULLANICILAR TWITTER'DAN TEPKİ YAĞDIRDI

'Bir yılın özeti' albümüne tepkili olan kullanıcılar, öfkelerini Twitter'dan yazdıkları mesajlarla dile getirdiler. Mesajlar içerisinde ölen iki köpeğinin fotoğrafını gösterilmesine kızan bir kullanıcının yorumu dikkat çekti.


ÖZÜR DİLEDİ

Washington Post'un haberine göre, 'bir yılın özeti' ürün yöneticisi Jonathan Gheller kullanıcılardan özür diledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23