• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Facebook'ta akıl almaz dolandırıcılık yöntemi!

Yeniakit Publisher
2015-11-25 15:56:00 -
Facebook'ta akıl almaz dolandırıcılık yöntemi!

Dolandırıcılığın böylesi. Telefonunuzdan kontör veya TL çalmak isteyenler facebook üzerinden sizi takibe alıyor ve SMS'le size ulaşıp dolandırıyorlar. Sakın bunları yapmayın...

Kontör veya TL dolandırıcıları akıl almaz yöntemlere başvuruyorlar. Her zaman telefonumuza gelen mesajın nereden geldiğini merak ederiz ya, dolandırıcılar onun da bir yolunu bulup hırsızlığa bir başka boyut ekledi.

FACEBOOK'TAN DOLANDIRMA İŞLEMİ BAŞLIYOR

Kontör veya TL dolandırıcıları önce facebook'tan kurbanlara ulaşmak için tuzağın ilk ayağını şu şekilde başlatıyor:

Seçtiği bir kişinin profil fotoğraflarını kullanarak sahte bir hesap açılıyor.



Daha sonra arkadaş listesine tek tek yeni hesaptan istek gönderiliyor ve paylaşımlarla kendi listesine eklemesini istiyor.

Arkadaşının yeni bir adrese geçtiğini sanan facebook kullanıcısı o isteğe cevap verdiğinde dolandırıcılar mesaj yoluyla konuşmaya onu tuzağa çekmek için şirin görünmeye çalışıyor. Örneğin bir market çekini kendisine göndereceğini söylüyor.

Dolandırıcı facebook kullanıcısını yakından takip ediyor. Cep telefonu numarasını almaya çalışıyor. Bu sırada hattın faturalı mı yoksa kontörlü mü olduğunu sormayı da ihmal etmiyor.

Facebook mesajlarını kullanarak telefon numarasını elde eden dolandırıcı bu defa da dolandıracağı kişinin telefonu vasıtasıyla kendisine kontör transfer ediyor. Eğer hatta yeterli bakiye yoksa kısa mesaj (sms) yoluyla bir uyarı mesajı geliyor.



Mesajda hattınıza hemen TL yükleyiniz yeterli bakiyeniz yoksa onaylayınız diyor.

İŞTE O MESAJIN ORJİNALİ

Hattiniza hemen TL yuklemek icin tiklayiniz: http://goo.gl/k1IVK5 Yeterli bakiyeniz olmadigi icin isleminizi gerceklestiremiyoruz...

O MESAJA ONAY VERDİĞİNİZ TAKDİRDE VEYA ELİNİZ ÇARPSA BİLE...

Mesajla birlikte operatörün TL veya kontör yükleme sayfasına yönlendiriliyorsunuz. Oradaki işlemleri yaptıktan sonra tuzağa düştünüz demektir.

Bilişim uzmanları Facebook kullanıcılarını dolandırıcılara karşı uyardı.



1-Facebook arkadaş listenizi gizli tutun

2-Arkadaşlık isteklerine onay vermeden önce tanışıp tanışmadığınızı kontrol edin.

3-Cep telefonu numaranızı facebook'ta herhangi birine vermeyin. Tanıdığınızı düşünseniz dahi vermeyin. Sizi kandırmış, bir fake hesapla size ulaşmış olabilir...

4-Cep telefonu numaranıza gelen kontor, TL talebi gibi mesajları okuyup silin veya gerekli yerlere şikayet edin. Asla linklerine tıklamayın...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23