• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Facebook Yapay Zekalı Harita Geliştiriyor!

Yeniakit Publisher
2016-03-08 12:14:00 -
Facebook Yapay Zekalı Harita Geliştiriyor!

Sosyal medya dışında birçok farklı alana da yönelen Facebook'un son hedefi, özel bir harita uygulaması hazırlamak. Farklı yönü ise, bu uygulamanın yapay zekaya sahip olması!

Bilindiği gibi Facebook, günümüzde sadece bir sosyal medya sitesi değil de bir teknoloji şirketi haline geldi. Bu bağlamda Facebook’un son çalışması Facebook Haritalar, farklı yapısı ile dikkatleri üzerine çekmeye daha şimdiden başlamış oldu!

16-03/08/news_1-facebook-yapay-zekaya-sahip-harita-gelistiriyor.jpg

Mark Zuckerberg tarafından geçtiğimiz aylarda duyurulan Connectivity Lab oluşumunun çalışmaları somutlaşıyor. Doğrudan Mark Zuckerberg tarafından yayınlanan bir video ile gündeme gelen Facebook Haritalar, yapay zekaya sahip yapısı ile dikkat çekiyor.

Söz konusu bu yapay zekanın temel amacı ise, görsel öğeleri tanımlamak üzerine kurulmuş. Örnek vermek gerekirse Facebook Haritalar, insan yüzünü tanımlayabiliyor. Ortaya çıkan bilgilere göre bu sayede, belirlenen; cadde, mimari yapı ve okullarda ne kadar insan olduğu saptanabiliyor.

Öte yandan Facebook’un Connectivity Lab oluşumu tarafından geliştirilen harita uygulaması şu anda, 21,6 milyon metre kare alanı taramış durumda ve 5 metreye kadar kuşbakışı görüntü sunabiliyor.

Son olarak belirtmek gerekirse gayrıresmi ismiyle Facebook Haritalar, Facebook Drone projeleri ile entegre olarak kullanılacak. Şu an için bu kullanımın temel amacı ile ilgili net bilgiler ise paylaşılmış değil.

Mark Zuckerberg tarafından yayınlanan videoyu, aşağıdaki bağlantı aracılığıyla izleyebilirsiniz.

Mark Zuckerberg | Facebook

:: Facebook’un Connectivity Lab oluşumu tarafından geliştirilen harita uygulaması ile ilgili, siz ne düşünüyorsunuz?

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23