• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Facebook Messenger hakkında bilmediğiniz 10 özellik!

Yeniakit Publisher
2016-01-14 11:25:00 - 2016-01-14 11:27:38
Facebook Messenger hakkında bilmediğiniz 10 özellik!

Geçtiğimiz perşembe günü Facebook, Messenger'ın 800 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısı olduğunu duyurmuştu.

Geçtiğimiz perşembe günü Facebook, Messenger'ın 800 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısı olduğunu duyurmuştu.

Online mesajlaşma platformu Facebook Messenger üzerinden anlık mesajlaşma ötesinde yapabileceğiniz daha bir sürü uygulama bulunuyor. Geçen bir yıl içerisinde pek çok yeni güncellemeleri ile Messenger tüm mobil ihtiyaçlar için tek durak olmak istediğini gösteriyor.

1- MESSENGER İÇİN BAĞIMSIZ BİR WEB SİTESİ BULUNUYOR

Facebook’un mobil cihazlardaki uygulaması ile mesajlaşma uygulaması için 2 ayrı servisi bulunuyor. Aynı şekilde Facebook, mesajlaşma servisi Messenger’ın masaüstü uygulamasını yayınlayarak, internet tarayıcısına ek ayrı bir uygulama geliştirdiği görülüyor. Masaüstü uygulamanın ara yüzü aynı mobil uygulamaya benziyor. Her sohbet penceresi için bildirim alabileceğiniz, çağrı, görüntülü erişmek veya paylaştığınız fotoğrafları görebileceğiniz bir kenar çubuğu bulunuyor.

2- MESSENGER’I KULLANMANIZ İÇİN FACEBOOK’A İHTİYACINIZ YOK

Eğer bir Facebook hesabınız bulunmuyorsa bir telefon numarasıyla, Messenger’a erişebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey uygulamayı indirdikten sonra “Facebook’ta değilim” seçeneğine tıklayarak kayıt olmak.

3- UBER ARAÇ İSTEYEBİLİRSİNİZ

Bu yeni özellik ile kullanıcılar Facebook Messenger’da konumunu paylaştıktan sonra konumunun üzerine dokunarak, Uber sürücülerini arayabiliyor. Şimdilik sadece ABD kullanıcılarına açık olan hizmetin kısa süre içerisinde tüm dünya ülkelerine ulaşacak gibi gözüküyor. Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Facebook yetkilileri konuyu şöyle özetliyor: “ Servis şu anda hala test aşamasında ve yalnızda ABD’de Uber’in olduğu bölgelerde kullanıma açık. Kısa süre içerisinde daha fazla ülke ve daha fazla partner, sistemimize katılacak.”

4- GRUP KONUŞMALARINA KOLAY ERİŞMEK İÇİN OTURUMU BAŞA TUTTURABİLİRSİNİZ

Eğer aynı gruptan insanlarla her zaman sohbet ediyorsanız, konuşmayı bulmak için aşağı yukarı sayfada gezinmek zorunda kalmayarak, konuşmayı sabitleyebilirsiniz. Messenger uygulamasında “Gruplar” düğmesine tıklayın ve sol üst köşede “Tuttur” düğmesini göreceksiniz. Eklemek istediğiniz konuşmayı seçerek, konuşmaya istediğiniz adı verebilirsiniz. Ayrıca kamera düğmesine dokunarak, gruba profil fotoğrafı ekleyebilirsiniz.

5- SESSİZ BİLDİRİMLER

Mesajların sağ üst köşesine tıklayarak, belirli konuşmaları sessize alabilirsiniz. Bildirimlere dokunduktan sonra “15 dakikalığına, 1 saatliğine, 8 saatliğine, 24 saatliğine ya da tekrar açılana kadar” seçeneklerinden istediğiniz süreyi seçerek, konuşmaları sessize alabilirsiniz.

6- ÖDEME YAPIN

Nakit olmadan uygulama üzerinden ödeme yapabileceğiniz birçok popüler uygulama bulunuyor ama bu başka bir uygulamayı telefonunuza indirmeniz anlamına geliyor. Geçen yıl Facebook’un duyurduğu yeni özellikle birlikte, Facebook Messenger üzerinden arkadaşlarınıza anlık olarak para gönderebilirsiniz.

7- YÜZ TANIMA İLE ANINDA FOTOĞRAF PAYLAŞMA

Facebook’un kısa süre önce duyurduğu Photo Magic özelliği ile birlikte profilinize eklediğiniz fotoğraflar için yüz tanıma teknolojisini kullanıyor. Photo Magic fotoğraflardaki yüzleri tanıyarak, Messenger’da fotoğrafları göndermeden önce kişilerin isimlerini otomatik olarak öneriyor. Messenger’ın bu yeni özelliği kullanmak isteyenler, Messenger’ın “Ayarlar” bölümünde yer alan Photo Magic’i aktifleştirmesi yeterli oluyor.

8- KONUMUNUZU GÖNDERİN

Messenger’da bulunduğunuz konumu ya da istediğiniz herhangi bir konumu işaretleyerek, sohbet penceresindeki üç noktalı ikona tıklayıp gönderebilirsiniz. Bunu yaptığınız takdirde, konum bilginizi mesaj olarak harita üzerinde belirtilerek karşı tarafa iletebilirsiniz.

9- GIF GÖNDERMEK

Konuşma penceresinin altındaki üç noktalı ikona dokunarak, yükleyebileceğiniz farklı uygulamalar listesini görebilirsiniz. Bir seçenek göreceğiniz GIPHY’e dokunduğunuzda App Store’a yönlendirileceksiniz. Uygulamayı normal de olduğu gibi indirebilirsiniz. Uygulama indirildikten sonra, Messenger üzerinden GIF gönderebilirsiniz.

10- EMOJİ İLE MESAJI KONULARI ÖZELLEŞTİRİN

Facebook kısa süre önce Messenger uygulamasını güncelleyerek, oldukça eğlenceli bir hale getirdi. Messenger üzerinden bir sohbet gerçekleştirdiğinizde, ekranın üst kısmında arkadaşınızın adına dokunduğunuzda, karşınıza renk, emoji ve takma ad seçeneklerini göreceksiniz. Bu seçeneklerle Messenger sohbetlerinizi kişiselleştirebilirsiniz. (BTnet)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23