• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Facebook, kullanıcılardan özür diledi!

Yeniakit Publisher
2015-10-23 15:15:00 -
Facebook, kullanıcılardan özür diledi!

Facebook, iPhone kullanıcılarının şikayetlerini haklı bularak Facebook’un mobil uygulamasının yüksek oranda pil tükettiğini kabul etti

Facebook, iPhone kullanıcılarının şikayetlerini haklı bularak Facebook’un mobil uygulamasının yüksek oranda pil tükettiğini kabul etti. Facebook’un mühendislik biriminde çalışan Ari Grant, bazı iOS kullanıcılarının yüksek pil tüketimiyle ilgili sorunlar yaşadığını kabul ettiğini söyledi. Bazı önemli bulgular elde ettiklerini söyleyen Grant, ek iyileştirmelerde bulunduklarını belirtti. Tespit ettikleri ilk sorunun ağ kodundaki işlemci dönüşü olduğunu söyleyen Grant, bu sorunu seyahat esnasında bir çocuğun sürekli olarak ‘Daha gelmedik mi?’ demesine benzetti. Bu tekrarlanan işlem de uygulamanın çok daha fazla pil tüketmesine neden oluyormuş.

Pil tüketimiyle ilgili belirtilen diğer konu ise ses oturumlarının yönetilmesi ile ilgili. Örneğin Facebook iOS uygulaması üzerinden izlediğiniz video, siz uygulamayı kapatmış olsanız dahi arka planda sessiz olarak çalışmaya devam ediyor. Grant, bunun da pilin kısa sürede tükenmesini sağlayan etkenlerden bir tanesi olduğunu söyledi. Bunu da telefon üzerinden herhangi bir işlem yapıldığı sırada arka planda müzik çalmasına benzetti. Bu yüzden kullanıcılardan özür dileyen Grant, pil kullanımını optimize ettikleri yeni güncellemeyi bugün yayınlayacaklarını duyurdu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23