• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

F-35'leri Türkiye'ye vermeyen Pentagon son kararını açıkladı: Askıya aldık, bu olursa bırakacağız

Yeniakit Publisher
2024-09-05 20:36:00 - 2024-09-05 21:26:55
F-35'leri Türkiye'ye vermeyen Pentagon son kararını açıkladı: Askıya aldık, bu olursa bırakacağız

Türkiye'ye parası ödenen F-35 savaş uçaklarını vermeyen ABD'de Pentagon, ödemeleri askıya aldığını duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, F-35 savaş uçağının TR-3 olarak bilinen son versiyonunu muharebe görevi için tam olarak sertifikalandırana kadar yeni Lockheed Martin F-35 gizli savaş uçakları için bazı ödemeleri askıya alacak. Pentagon’un F-35 Ortak Program Ofisi (JPO), FlightGlobal’a yaptığı açıklamada, yeni ödeme düzenlemesini doğruladı ve şartların Lockheed Martin ile koordine edildiğini belirtti. JPO, “Anlaşmanın bir parçası olarak, uçak başına yaklaşık 5 milyon dolar askıya alınıyor ve muharebe yeteneği teslim edildiğinde serbest bırakılacak” dedi.

Anlaşma, beşinci nesil savaş uçağına gelişmiş veri işleme ve iletişim yetenekleri sunmayı amaçlayan, Teknik Yenileme 3 (TR-3) olarak bilinen jetin en son konfigürasyonunda monte edilen F-35’leri kapsıyor.

1.000’den fazla F-35 imal edildi

Temmuz ayında F-35 teslimatlarının yeniden başlamasıyla Lockheed Martin, savaş uçaklarından 1.000’den fazlasını teslim etti. TR-3 kararı, JPO’nun üç ABD askeri operatörü ve denizaşırı ortaklar dahil olmak üzere küresel olarak tüm müşteriler için tedarikleri yönetmesi nedeniyle tüm F-35 müşterilerini etkiliyor. 2023’ün ortalarında ofis, uçuşa elverişlilik sertifikasının eksikliğini gerekçe göstererek TR-3 konfigürasyonunda yeni üretilen F-35’leri kabul etmeyi bıraktı.

Kaynak: haber.aero

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yusuf

Pentagon'un ipine İsrail güvenerek tutunabilir ama, bize karşı hep alevere dalevere numaraları ve çevirdi. Biz saf saf terar tekrar aynı kuyuya neden düşelim.

Düşmanımın düşmanı dostumdur

Bu yol vinin daha çok işine gelir çünkü Çin'de bizim gibi Hindistan ve ABD ye düşman daha bir sene önce bir madeni bulunan bir bolgenin statüsü için hindistanla neredeyse ddavasacakti çin Dünyanın en büyük cip ureticisi Çin'den bir dönem sırf ABD nin çini hedef almasıyla yaşanan çip sebebiyle otomotiv krizkerinin tekrar yaşanmaması için Çinli Turistlerin en çok ziyaret ettiği Nevşehir başta iç Anadolu'ya sivil askeri her tip çip üreten fabrikalarda kurmalarını bekliyoruz. ABD ingiltere Fransa...nasıl dusmanimin düşmanı dostumdur snlayisiyla hindistana sarılıyor Hindistan ruma Yunan'a ermeniyr bizde ABD ve Hindistan'ın azılı düşmanlarida bizim dostumuzdur
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23