• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eylemlerin arkasında CHP var

Yeniakit Publisher
2013-06-17 21:28:00 - 2013-06-17 21:31:34
Eylemlerin arkasında CHP var

İstihbarat birimleri önceki gece Gezi Parkındaki çadırların kaldırılmasından kısa süre sonra, CHP İstanbul İl ve İlçe teşkilatlarının provokatörlere; “halk direnişi başlatıyoruz”, “Köprüyü işgal ediyoruz” , “Dikkat CHP bayrakları parti amblemli hiçbir şey

MURAT ALAN / İSTANBUL
Gezi Parkı’ndaki rezaleti sonlandırmak için harekete geçen polisin eylemcilerin çadırlarını kaldırması üzerine başlayan çatışmaların arkasında CHP olduğu resmen belgelendi.
İstihbarat birimleri önceki gece Gezi Parkı’ndaki çadırların kaldırılmasından kısa süre sonra CHP İstanbul İl ve İlçe teşkilatlarının provokatörlere; “Halk direnişi başlatıyoruz”, “Köprüyü işgal ediyoruz”, “Dikkat CHP bayrakları parti amblemli hiçbir şey olmayacak”, “Taksim’e yürüyoruz”, “Yurttaşları meydanda topluyoruz” şeklinde talimatlar verdiği ortaya çıktı.
Sandıkta varlık gösteremeyen CHP’nin son çare olarak parti kitlesini sokaklara döküp iğrenç bir kumar oynaması tepkilere neden olurken, istihbarat birimlerinin provokasyon delillerini rapor halinde Başbakanlığa ve İçişleri Bakanlığı’na göndereceği bildirildi.   
HALK DEĞİL KENDİ YANDAŞLARI
Gezi Parkındaki çadırların kaldırılması üzerine İstanbul’un çeşitli noktalarında başlayan eylemlerin CHP teşkilatı tarafından organize edildiği, halkı yönlendirme görevi verilen parti mensuplarının cep telefonlarına; “TOMA’lar insanları katlediyor, halk direnişi başlatıp Taksim’e yürüyoruz” şeklinde iğrenç yalanlarla dolu mesajlar çekildiği ortaya çıktı. İstihbarat birimleri, Gezi Parkındaki çadırların kaldırılmasından kısa süre sonra organize bir şekilde başta Boğaziçi Köprüsü olmak üzere birçok noktanın işgal edilmesi ile ilgili yaptığı araştırmada skandal bir bilgiye ulaştı.
CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı ve Bakırköy Gençlik Kollarının bazı partilere sözde halk direnişi başlatması için talimat verdiği belirlendi. Kitlelerin Boğaziçi Köprüsü gibi hayati noktalara yürütülmesi, ancak asla CHP bayrağı ve parti amblemli herhangi bir şeyin bulundurulmaması gerektiği vurgulandı.
İŞTE O PROVOKASYON   
CHP Kadıköy İlçe Başkanlığının çadırların kaldırılmasından yaklaşık yarım saat sonra, 21.46’da partililere gönderdiği mesajda şu ifadeler yer aldı: “15 Haz 2013. CHPKADIKOY,  Gezi Parkında yüzlerce yaralı var. TOMA’lar insanları ezip katlediyor. Buna karşı halk direniş başlatıp Taksim’e yürüyoruz. Haydi köprüye!”
CHP’Lİ OLDUĞUNUZ BELLİ OLMASIN
CHP Gençlik adıyla atılan ve Bakırköy’deki partililerin kışkırtılmasına dönük mesajda ise parti amblemlerinin bulunduğu bayrak ve benzeri şeylerin taşınmaması tembihleniyor. 15 Haziran 21.14’te gönderilen mesajlarda; “Halk direnişi başlamıştır. Yurttaşları Özgürlük Meydanına topluyoruz. Dikkat CHP bayrakları ve parti amblemli hiçbir şey olmayacak” deniliyor.    
MESAJ ATILDIKTAN SONRA
CHP’Lİ İLÇELERDEN HAREKETE GEÇİLDİ
Emniyet istihbaratı tarafından hazırlanan raporda cep telefonlarına atılan mesajlar üzerine CHP’nin taban bulduğu ilçelerden Taksim’e doğru yürüyüşe geçildiği ifade edildi. Emniyetten alınan bilgiye göre Akaretler, Kadıköy, Gazi Mahallesi, Sarıgazi, Beylikdüzü, Avcılar ve Göktürk’te toplanan gruplar, sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı’na doğru yürümek istedi. Gazi Mahallesi’nden çıkan yaklaşık 5 bin kişilik grubun TEM Otoyolu’nu trafiğe kapattığı, Kadıköy’de toplanan binlerce kişilik grubun ise Boğaziçi Köprüsü’nden Taksim’e gitmek isteyince O-1 Karayolu’nda polis müdahalesiyle durdurulduğu bildirildi. Aynı sıralarda Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda toplanan provokatörler ise E-5 karayoluna çıkarak Topkapı istikametini trafiğe kapattı. Avcılar ve Beylikdüzü’nde de aynı manzara vardı.
DELİLLER TOPLANIYOR
İstihbarat birimlerinin İstanbul’u savaş alanına çeviren provokatörlerle ilgili delileri rapor halinde Başbakanlığa ve İçişleri Bakanlığı’na göndermeye hazırlandığı kaydedildi. CHP teşkilatları tarafından tezgahlanan eylemlerle ilgili delilerin toplanmasına devam edildiği vurgulandı. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23