• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evimizdeki tozlardan nasıl kurtuluruz? Tozları tamamen yok etmenin 5 kolay yolu

Yeniakit Publisher
2022-06-21 09:03:00 - 2022-06-21 09:22:13
Evimizdeki tozlardan nasıl kurtuluruz? Tozları tamamen yok etmenin 5 kolay yolu

Tüm temizliğe rağmen kısa sürede evinize geri dönen toz tabakası sadece evinizin kirli görünmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sağlığınız için de sorun teşkil edebilir. Toz birikmesi, astımı ve ev tozu akarları alerjisi gibi hastalıkları tetikleyebilir. Bu yüzden evinizi tozdan uzak tutmanın en iyi yollarını sizler için anlattık.

Ev temizliği yaparken toz almak birçok insan için eziyet haline gelebilir. Hele ki, güzelce toz aldıktan bir saat sonra evi tekrar tozlu görmek oldukça can sıkıcı! Toz, özellikle koyu renkli mobilyalar üzerinde ciddi anlamda göze batar. Evinizin olabildiğince tozsuz olmasını sağlamanız için sizinle 5 tane ipucu paylaşıyoruz.
Unutmayalım, tamamen tozsuz bir yaşam mümkün değil.

Sürekli toz almak istemiyorsanız ve ev tozu nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız evdeki tozu temizlemek için farklı uygulamalardan ve uygun temizlik ürünlerinden faydalanabilirsiniz.

Tozlardan Tamamen Kurtulmak İçin 5 Kolay Yol

1. Paspas kullanın
2. Evcil hayvanlarınızı temizleyin
3. Pencereleri ve kapıları kapalı tutun
4. Tozu yukarıdan aşağıya doğru alın
5. Doğru materyalleri kullanın

1. Paspas kullanın. Evinizin tüm girişlerini pas pas yerleştirin. Birini kapının içine; diğerini kapının dışına yerleştirin. Böylelikle, kir, çamur ve tozun evinize girişini engelleyebilirsiniz. Arka kapıyı, balkonu ya de evinizin dışarıya açılan diğer kapılarını da unutmayın. Paspasları düzenli olarak temizlemeniz gerektiğini de unutmayın. Evin dışarısındaki paspasları havanın sıcak olduğu zamanlarda yıkayabilirsiniz.

2. Evcil hayvanlarınızı temizleyin. Evin zemininde veya pencere pervazlarında oluşan toz ve kirin sebebi evcil hayvanınız olabilir. Kediler pencere pervazına yerleşmeyi sever. Böyle zamanlarda da bulundukları yere tüylerini bırakırlar. Köpekler de aynı şekilde. Bu nedenle, evcil hayvanlarınızı tarakları yardımıyla temizlemeli ve fazla tüylerinden kurtulmalısınız.
3. Pencereleri ve kapıları kapalı tutun. Evinizi havalandırmak için ya da sıcaklık yüzünden pencereleri açmak hepimizin bir geleneği haline geldi. Fakat, bu durum beraberinde birçok toz molekülünü evinize davet eder. Ayrıca, evinizdeki pencerelerin ya da kapıların düzgün bir biçimde kapandığından emin olmalısınız. Aksi takdirde, aradaki boşluklardan toz evin içine girebilir.

4. Tozu yukarıdan aşağıya doğru alın. Daha yüksekte olan bir yerde bulunan tozun aşağı taraflara düşmesini engellemek için tozu daima yukarıdan aşağıya doğru alın. Toz almaya başlamadan önce tüm yüzeylerin kuru olduğundan emin olmalısınız. Islak bezlerin tüm yüzeylere uygun olmadığını unutmamalısınız. Örneğin ıslak bez kullandığınız zaman ahşap eğrilebilir veya üzerinde leke kalabilir.

5. Doğru materyalleri kullanın. Elektrikli süpürgeyi büyük toz birikintileri için; pürüzsüz, düz yüzeyler için mikrofiber bez kullanın. Mikrofiber bez, tozu hareket ettirmek yerine düzgün şekilde hapseder. Kolayca ulaşamadığınız yüksek yerler için şönil bir bez kullanın.

Evdeki Toz Nasıl Önlenir?

Evi iyice temizledikten sonra kısa sürede yeniden tozlanabilir. Toz ile sürekli bir yarış halinde olanlardansanız ve ev tozlarından nasıl kurtulurum diyorsanız, eşyaların, mobilyaların toz tutmaması için bazı püf noktalarını uygulayabilirsiniz. İşte, evde tozu engellemek için yapabileceğiniz şeyler:

-Yüzey temizliğinde silikonlu temizleyiciler tercih edebilirsiniz, silikon toz tutmayı geciktirir.
-Evde kumaş yerine deri gibi malzemeler kullanırsanız daha az toz olduğuna şahit olacaksınız.
-Pencere kenarları, duvar çatlakları evde daha çok toz birikmesine neden olur. Açık alanları silikon ile kapatmalısınız.
-Eğer kedi, köpek gibi evcil hayvanlarınız varsa onları sık sık taramalısınız. Kedinizin kumunu toz yapmayan, kristal kum cinsi ile değiştirebilirsiniz.
-Evde yılda bir kez koltukları, halıları profesyonellere yıkatmak tozu ciddi oranda azaltır.
-Sıcaklık ve nem değerlerini kontrol ederek tozlanmayı azaltabilirsiniz. Sıcaklığı 20-22 derece arasında tutarak ve nemin %50 düzeyini aşmamasını sağlayarak tozların üremesini yavaşlatabilirsiniz.
-Evde sigara içilmediğinde daha az toz oluşur.
-Evinizde toz akarlarının oluşumunu engelleyen özel temizleyiciler, toz akarı dezenfektanları kullanabilir, kumaş yüzeylerde temizliğinizi ara ara bu ürünlerle yapabilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23