• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ev yapımı göz kremi: Göz çevresinde oluşan kırışıklıklar için doğal ve kesin çözümler

Yeniakit Publisher
2022-07-14 12:42:00 - 2022-07-14 13:08:44
Ev yapımı göz kremi: Göz çevresinde oluşan kırışıklıklar için doğal ve kesin çözümler

Göz çevresindeki deri inceliği nedeniyle kırışmaya en müsait bölgemizdir. Derinin altında yağ tabakası olmadığından fazla beslenemez ve çabuk kırışır.

Her güldüğümüzde ya da kızdığımızda da göz kenarlarındaki deriyi yıpratacak mimikler yaparız. Bu durum da derinin gerginliğinin daha çabuk kaybolmasına ve uzmanların "kaz ayakları" dediği yapının oluşmasına neden olur.

Göz Çevresinde Neden Kırışıklık Oluşur?

Göz çevresinde oluşan kırışıklıkların başlıca nedenleri şunlardır:

Göz çevresini güneşin zararlı ışıklarından korumamak:

Özellikle yaz aylarında şiddetli güneş ışınları hem vücuda hem de göz çevresine zarar vermektedir.
Güneşin etkisinin yoğun olduğu zamanlarda güneş gözlüğü takarak gözleri zararlı ışınlardan korumak gerekir.

Uyku sorunları:

Gece geç yatmak, sabah ise güne erken kalkarak başlamak, göz çevresinde kırışıklık oluşumuna zemin hazırlar.
Bu nedenle günde en az yedi saat uyumaya özen gösterilmelidir.

Gereğinden fazla mimik hareketi yapmak:

Gün içinde çok fazla mimik hareketi yapmak ve yüzü sürekli buruşturmak, göz çevresindeki kırışıklıklara neden olan etkenlerden bir tanesidir.
Bu nedenle yüz kaslarını olabildiğince gevşek ve esnek tutmak gerekir. Yüzde buruşma hissedildiğinde ise, çene kasları geriye alınarak yüz sabit bir forma kavuşturulmalıdır.

Gözleri ovuşturmak:

Gözleri olağandan daha sert bir biçimde ovuşturmak kırışıklık oluşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle bu ovuşturma işlemi, göz ya da göz çevresinin kaşınmasından dolayı yapılıyorsa mutlaka bir göz doktoruna başvurmak gerekir.

Makyaj temizlerken de dikkatli olmak gerekir. Özellikle göz makyajını çıkarırken sert hareketlerde bulunulmamalıdır. Göz makyajı temizleyici ürünün ise gözde yağlı ve kalın bir tabaka bırakmaması gerekir.

Yüzüstü yatmak:

Yüzüstü uyumak, göz çevresine yapılan baskı nedeniyle zararlıdır.
Yüz kasları gereğinden fazla baskı altında kaldığı için bu durum göz çevresinde kırışıklığa neden olur. Bu nedenle olabildiğince sırtüstü uyumaya çalışılmalıdır.

Alkol ve asitli içecek tüketmek:

Alkollü ve asitli içecekler genel anlamda vücudu yorar ve yaşlandırır. Bu yaşlanmaya göz çevresi de dahildir. Bu sorunun çözümü ise bu tür gazlı içecek tüketiminin minimuma indirilmesi ile olur.

Sigara kullanımı:

Sigara kullanımı tıpkı alkollü ve asitli yiyecekler gibi vücudun ve cildin erken yaşlanmasına neden olur.
Bu nedenle sigara kullanımının en aza indirilmesi ve hatta bırakılması tavsiye edilmektedir.

Bilinçsiz krem kullanımı:

Vücut yapısına uygun olmayan krem kullanılması, göz çevresindeki kırışıklıkları artırır. Bu soruna çözüm olarak cilt ve göz yapısına uygun olan kremlerin tercih edilmesi gerekir.

İşte bu sebeplerle göz çevresinin bakımı çok daha dikkatli ve özenli yapılmalı. Zaten kozmetik ürünleri satan birçok mağazada da göz çevresi için ekstra kremler satıldığını biliyorsunuzdur.

Bugün vereceğimiz tarifi düzenli olarak uyguladığınızda göz çevresindeki deri beslenecek, gerekli vitamini alacak ve daha geç kırışacaktır. Ayrıca çok derin olmayan çizgileri de düzenli kullanıldığında bu kremle yok etmek mümkün.

Bu tarifteki göz kreminin faydaları şöyle:

-Derinin dokusunu yeniler
-Zengin antioksidan içeriğiyle yaşlanmaya sebep olan serbest radikalleri engeller
-Göz çevresi şişliklerini azaltır
-Koyu renk halkaları azaltır
-Genişlemiş hücrelerin elastikiyetini kazandırır ve küçültür
-Cildi nemlendirir ve besler
-Kırışıklıkları azaltır, ince çizgileri zamanla yok eder
-Erken yaşlanmayı önler
-Güneşten zarar görmüş dokuyu onarır
-Göz çevresi görünümünü sağlıklı bir hale getirir
-Lekeleri azaltır

Malzemeler:

1 yemek kaşığı katı hindistan cevizi yağı
3 adet E vitamini kapsülü 

Yapılışı:

Katı hindistan cevizi yağını ısıya dayanıklı cam, porselen ya da cilalı toprak bir kaba koyup (ev kremlerini hazırlarken metal kaşık, kap vs kullanmamanızı öneririm) benmari usulü eritmeniz gerekiyor.

Bunu yapabilmek için bir tencereye kaynar su koyup altını yakın. İçinde hindistan cevizi yağı bulunan kabı kaynar suyun içinde yerleştirip, yağın erimesini bekleyin. İçine su kaçmamasına dikkat edin. Ayrıca karıştırmak için tahta bir çubuk ya da kaşık kullanın. Tüm yağ eridiğinde kabı suyun içinden çıkartıp, E vitamini kapsüllerinin içindeki sıvıyı delerek ya da bir makasla kenarından keserek katın. İki malzemenin eşit dağılması için güzelce karıştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde sabah - akşam temizlenmiş göz kenarlarınıza küçük parmak masajlarıyla sürün.

Göz çevresinde oluşan kırışıklıkları önlemek için şu yöntemler denenebilir:

Göz çevresi çok hassas bir bölge olduğundan, bu kısım nemli tutulmalıdır. Bunun için özel üretilmiş göz çevresi kremleri kullanılabilir.
Özellikle yüksek antioksidan içeren yiyecekleri tüketmek kırışıklıklarla savaşmanın en etkili yollarından bir tanesidir. Bu yiyeceklerde vücudun alması gereken vitamin ve mineraller olduğundan, göz çevresi için de faydalıdır.
Egzersiz yapmak da yine göz altı ve göz çevresindeki kırışıklıkların önlenmesinde etkilidir. Egzersizler hem kasları hem de cildi sıkılaştırır.
Gün içerisinde yüzü ve özellikle göz çevresini soğuk su ile yıkamak da kırışık önleyici bir yöntemdir. Soğuk su ile yıkanan ciltte gözenekler küçülür ve cilt tazelenmiş olur.
Tüm bunların yanı sıra gün içerisinde tüketilen su miktarı da çok önemlidir. En az iki litre su tüketimi kırışıklıkların engellenmesine ve vücudun sıkılaşmasına yardımcı olur.
Günümüz koşullarında stresten tamamen uzaklaşmak ne yazık ki mümkün değildir. Fakat yine de stresi kontrol altında tutmak ve de yine kırışıklık oluşumunu önleyecektir. Stresten uzaklaşmak adına nefes çalışmaları ve yoga yapılabilir.
Özellikle yaz aylarında dışarı çıkarken mutlaka cilde uygun bir güneş kreminin kullanılması gerekir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23