• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eurosatory’de sükse yaptık

Yeniakit Publisher
2014-06-22 08:08:00 - 2014-06-21 22:17:28
Eurosatory’de sükse yaptık

Türk İhracatçı ve tanıtım grubu, uluslararası alanda yarım asırdan bu yana düzenlenen sektörün dünyadaki en büyük savunma fuarı Paris Eurosatory 2014’e “yerel ihtiyaçlara küresel çözümler” mottosu ile katıldı.

Son yıllarda ihracatta gösterdiği atak ile dikkat çeken Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSI), hedeflerini adım adım gerçekleştiriyor. Bu bağlamda yarım asırdan bu yana düzenlenen ve savunma sanayi sektörünün dünyadaki en büyük fuarı olan “Paris Eurosatory 2014” fuarında Türk savunma sanayi ürünleri sergilendi ve yeni ihracat pazarları için gerekli çalışmalar yapıldı.

16 – 20 Haziran tarihleri arasında düzenlenen fuarda, SSI milli katılımı organize ederken, Savunma ve Havacılık Tanıtım Grubu da infostand açtı.

SON YENİLİKLER SERGİLENİYOR

Alanında dünyanın en büyük fuarı olan Eurosatory, askeri ekipmanlar, üniformalar, silahlar, savunma sanayii ve havacılık teknolojileri alanlarında son yeniliklerin sergilendiği bir arena olma özelliği taşıyor. İki yılda bir düzenlenen fuar; kara, savunma ve güvenlik alanında lider olarak kabul ediliyor. EUROSATORY, son düzenlendiği 2012 yılında 53 ülkeden 1.432 firmanın katılımına sahne oldu. Katılımcı firmaların yüzde 70’inin Fransa dışından olması da, fuarın uluslararası özelliğinin önemli bir göstergesi kabul ediliyor.

YEREL İHTİYACA KÜRESEL ÇÖZÜM

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan SSI Başkanı Latif Aral Aliş, fuara “yerel ihtiyaçlara küresel çözümler” mottosu ile katıldıklarını söyledi. SSI Başkanı Latif Aral Aliş, “Türkiye, savunma sanayiinde her geçen yıl daha da ağırlığını arttırıyor ve kendine özgü ürünlerle uluslararası alanda dikkat çekiyor. Dolayısıyla artan ürün yelpazemiz, hizmet çeşitliliğimiz  ve kalitemizle Türk savunma ve havacılık sanayi ürünlerine ilgi her geçen gün artıyor. Artan ilgiyi burada da gözlemliyoruz. Bu durum, ulaştığımız noktanın göstergesi. Dünyanın en gözde savunma sanayi firmaları standımıza gelip bizlerle tanışmak istedi” ifadelerini kullandı.

Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Aliş, Türk savunma sanayi olarak, yazılımdan donanıma, kara, deniz ve hava platformlarından lojistik hizmetlere kadar her alanda başarılı olduklarına vurgu yaptı.

DÜNYANIN İHTİYACI BİZDE

Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSI) Başkanı Latif Aral Aliş, tüm dünyanın savunma sanayi ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olduklarını belirterek, “Türk firmaları burada önemli işbirliklerine ve anlaşmalara imza atıyorlar. Biz SSI olarak bu tür fuarları ve organizasyonları çok önemsiyoruz. Tanıtım ve satış anlamında çok yararlı olduğunu düşünüyoruz. Eurosatory 2014 de bu anlamda Türk firmaları için çok başarılı geçti” diye konuştu.

10 BASAMAK YÜKSELDİK

Eurosatory fuarına  SSI tarafından ilk kez 2012 yılında 16 Türk firması ile milli katılım gerçekleştirilirken, Türkiye katılımcı firma sayısı açısından 17’inci olmuştu. Bu yıl da yine SSI’nin milli katılım gerçekleştirdiği fuara toplam 36 Türk firması katıldı ve Türkiye firma katılım sıralamasına göre 10 basamak yükselerek yedinci oldu. Türkiye’den fuara katılan firma sayısı 2014 yılında, 2012 yılına göre iki kattan fazla arttı. Toplam 1456 firma fuarda stand açtı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23