• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Et ve hububattaki fiyat artışı suni

Yeniakit Publisher
2013-07-04 22:06:00 - 2013-07-04 20:07:14
Et ve hububattaki fiyat artışı suni

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, her sene Ramazan ayından önce suni olarak artan kırmızı et ve bakliyat fiyatlarının bu yılki Ramazan öncesinde artması için herhangi bir sebep olmadığını söyledi. Kopuz, “Bu suni artış, firmaların bireysel terci

İBRAHİM ACAR / İSTANBUL
İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, geçtiğimiz aylarda yapılan seçimlerin ardından görevi devralmasının ardından ilk defa dün basın mensuplarıyla bir araya geldi. İSTİB’in Eminönü’ndeki tarihî binasındaki toplantıda konuşan Başkan Ali Kopuz, İSTİB’in yeni dönemde İstanbul’un problemleriyle ilgili görüş bildiren, çözümler üreten bir yapı olacağını söyledi.
Kopuz, “Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyecek insanlarla dolu bir yönetim oluşturduk. İnşallah önümüzdeki dönemde kendi alanımızda Türkiye’ye hizmet edecek çalışmalar yapacağız, kararlar alacağız” dedi. Türkiye’de borsaların teknolojik dönüşüme yeterince önem veremediğine değinen Başkan Kopuz, “Önümüzdeki dönemde kotasyona tabi ürünlerin fiyatlarının belirlenmesi ve 81 ildeki borsa üyelerine eşzamanlı olarak duyurulması noktasında altyapıya dönük birçok çalışmalarımız olacak. Etkin veri akışı ve fiyat dengesi için borsa olarak gayret edeceğiz” diye konuştu.
“UNKAPANI’NDA KONGRE
MERKEZİ KURUYORUZ”
İSTİB’in Unkapanı’ndaki 4 dönümlük arsasına kongre merkezi inşa edeceklerini açıklayan Kopuz, şunları aktardı: “Borsamızın şu anda kullandığı bina eski bir medresedir. Unkapanı Plakçılar Çarşısı’nın hemen altındaki arazimize yeni bir kongre merkezi yapımına 2014’te başlamayı düşünüyoruz. Şu anda planlarımızı, projelerimizi hazırlıyoruz. Kongre merkezimizi Anıtlar Kurulu’ndan bir problem çıkmazsa bu tarihte başlatarak üyelerimize daha iyi hizmet vereceğiz. Unkapanı’ndaki yerimizi kendi tarihî dokusuna uygun bir yapı olarak inşa edeceğiz ve yönetim birimlerimizi de oraya taşımayı düşünüyoruz.”
İSTİB’in toplamda 6 bin 500 üyesi, 17 sektör grubu ve 34 meclis üyesi bulunduğunu hatırlatan Kopuz, “Üye sayımızı artırmak istiyoruz. Son NACE sistemi felaket. Bunu herkes biliyor. Bu dönemde sektörleri tek tek ayrıştırmak lazım ve bu grupların burada olmasını problemlerini dile getirmesini sağlamak lazım. Çünkü sektörler kendi dertlerini en iyi kendileri anlatır” diye konuştu.
“FİYATLAR SUNİ OLARAK ARTAR”
Ramazan döneminde gıda fiyatlarında artışla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Ali Kopuz, “Bu aslında suni bir artış, firmaların bireysel tercihleriyle ortaya çıkabiliyor. Ama inanıyoruz ki; Ramazan’ın ortalarına gelmeden artışlarda gerileme görülecek ve fiyatlar normal seviyelerine dönecektir. Ben de kırmızı et sektöründe faaliyet gösteriyorum. Şu anda kırmızı ette ve hububat fiyatlarında fiyat artışını gerektirecek herhangi bir durum yok” dedi.
“GEZİ OLAYLARININ DEVAMI GELEBİLİR”
Gezi Parkı eylemleriyle ilgili görüşlerini paylaşan Kopuz, şiddet içeren olayların 8-10 tane ağaçtan kaynaklandığına inanmadığını dile getirerek, şunları kaydetti: “Gezi Parkı olayı aslında masumane diye başlayan, ama altında büyük hesapların yattığı bir ‘düğmeye basılma’ olayıydı. Bu ilkiydi, bundan sonrasını da bekliyoruz. Türkiye bazı olaylara gebe, inşallah olmaz… Ama bu tamamen Türkiye’yi hem dünyaya rezil etme hem de dış güçlerle iç güçlerin ortaklaşa yaptıkları bir ekonomiyi bitirme hareketinin tezahürüydü.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23