Bol baharat ve sebzeyle et suyu yapmanın yöntemi
Eti sadece kaynatıp suyuyla da yemek yapmak artık çok basit bir tarif. Daha lezzetli bir tavuk suyu yapmak için farklı baharatlar ve sebzeler kullanabilirsiniz. Bu yöntemle hem kırmızı et hem de tavuk etine başka bir boyut kazandıracaksınız.
Kırmızı et ile yapılan su;
Malzemeler
- 1 kilo kemik
- 10 - 15 adet sarımsak
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 havuç
- 1 kereviz
- 2 adet kekik
- 1 adet soğan
- 2 adet biber
- 2,5 litre su
- 3 top yenibahar
- 1 çay kaşığı pul biber
- yarım bağ maydanoz
- 3 yemek kaşığı kuyruk yağı
- 1 defne yaprağı
- karabiber, tuz
Yapılışı
Öncelikle eti fırına verip hafifçe kızarmasını sağlayın. Sonra maydonoz ve baharatlar hariç, bütün malzemeleri tavada güzelce yağla kavurun.
2,5 - 3 litre kadar suyu düdüklüye koyun. Önce eti, sebzeleri ve bütün baharatları içerisine ekleyin.
1 saat boyunca düdüklüde kaynatın. Soğuduktan sonra et suyunu süzün.
• Eğer bu tarifi tavuk suyuyla yapmak istiyorsanız aynı malzemelere ek olarak yarım limon kabuğu rendesi ekleyerek, 45 dakikada düdüklüde kaynatmanız yeterli olacaktır.
Et suyu nasıl saklanır?
Üzerindeki yağ tabakasını aldıktan sonra küçük kalıplara ayırarak dondurun.
Buzlukta 1 - 1,5 sene boyunca buzdolabı poşetleri içerisinde saklayabilirsiniz.
Kullanmak için yarım saat önceden buzluktan çıkarmakta fayda var.
Sağlıcakla kalın..