• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eşkıyalığa geçit yok

Yeniakit Publisher
2013-04-09 22:46:00 - 2013-04-09 20:47:49
Eşkıyalığa geçit yok

Silivri’deki baskına tepki gösteren siyasetçiler “Eşkıyalığa geçit yok” dediler...

CAHİT İKBAL/ ANKARA
Silivri’deki teröre tepkiler çığ gibi. Meclis’teki grup toplantısı öncesinde görüştüğümüz Bakanlar, yapılanları zorbalık ve eşkıyalık olarak nitelendirerek, sorumlular hakkında gerekenlerin yapılacağını ifade ettiler.
CHP ve İşçi Partililerin öncülük ettiği grupların sergiledikleri şiddet,  mahkemeyi yakma yıkma tehditleri, güvenlik kuvvetlerine saldırıları ve bütün bunlar sonucunda duruşmanın yapılamaz hale getirilmesi yoğun tepki alıyor.  
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, Yeni Akit aracılığı ile verdikleri mesajlarda, yapılanları tam bir “zorbalık” ve “eşkıyalık” olarak nitelendirerek, Silivri’de “Anayasal Suç” işlendiğine vurgu yaptılar.
BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ:
EŞKIYA DÜZENİNE GEÇİT YOK!
Ergenekon davası duruşması öncesinde “terör estiren” CHP destekli illegal yapılara sert tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ şunları söyledi: “Hukuk devletinde yargı bağımsızlığı esastır. Yargının bağımsız ve tarafsız görev yapabilmesi için her türlü baskı ve tehditten korunmuş olması şarttır. Silivri’deki CHP öncülüğündeki yapılar, mahkemeyi görev yapamaz hale getirmiştir. Gücü yetenin, birkaç bin kişi toplayanın mahkemeleri bastığı bir düzen eşkıya düzeni olur. Buna asla geçit verilemez. Hukuk devletinde zorbalık ve eşkıyalığa geçit yoktur. Hukuk devletinde esas olan yargı bağımsızlığıdır. Yargıyı her türlü baskı ve tehditten korumaya kararlıyız. 28 Şubat sürecinde yargı mensuplarını brifing ile baskı altına alma çabaları vardı, bugün de ‘yakarız, yıkarız’ ile… İkisi birbirinden farklı ama ikisinin de özünde yargıya baskı ve tehdit var. Bu açık bir baskındır. CHP’nin öncülük ettiği gruplar tarafından hakim ve savcılarımız ile ailelerinin tehdit edilmesi, yakma, yıkma tehditlerinde bulunulması Anayasal suçtur. Mahkeme görevini yapamaz hale getirilmiştir ve çok açık bir anayasal suç işlenmiştir. Hukuk devleti,  hakimlerin bağımsız ve tarafsız görev yapmalarını teminle yükümlüdür, görevlidir. Devlet eşkıya ve zorba düzeni tesis etmek isteyenlere göz yumamaz.  Hukuk devletinin gereği olarak, yargı bağımsızlık ve tarafsızlığını temin için her türlü tedbiri aldık ve almaya da devam edeceğiz.”
ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN:
“ANAYASAL SUÇ İŞLEDİLER!..”
Adalet Bakanı Sadullah Ergin de tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:
“Sergilenen maalesef tam manasıyla zorbalıktır. Anayasa ve ceza kanunu çok açık bir şekilde ihlal edilmiştir. Yapılanları esefle kınıyorum.  Mahkeme heyetine karşı takınılan tavır, ortaya konulan üslup çok çirkindir. Yargılama faaliyetlerini yapılamaz hale getirmek, hukuk devleti anlayışının seyirci kalamayacağı bir tavırdır. Hukuk devleti kuralları içinde gerekenler yapılacaktır. Yargılamanın bağımsız, tarafsız ve her türlü etkiden uzak şekilde  devamı için bütün tedbirler alınmıştır. Herkes rahat olsun, hukuk devletinin kuralları neyi emrediyorsa o yapılacaktır.”
İÇİŞLERİ BAKANI MUAMMER GÜLER:
“İLLEGAL GÖSTERİ,  ZORBALIK!..”
İçişleri Bakanı Muammer Güler de olayların daha vahim noktalara gelmesini güvenlik güçlerinin soğuk kanlı tavrının önlediğini belirtti. Hukuk devletinde hak arama yollarının belli olduğunun altını çizen Güler şöyle devam etti: “Yakmak, yıkmak, tehdit etmek vesaire… Bunlar zorbalıktır. Yargılamanın sağlıklı işlemesi için gerekli tedbirleri aldık ve almaya da devam edeceğiz. Savunma yolları açık, temyiz yolları açık… Öyle grupları getirip, yargının işleyişini engellemeye çalışma gibi bir durum olursa ki olan budur, zorbalık olursa, hukuk devleti bunun gereğini yapar. Yapacaktır. Silivri’deki olayların daha da vahim noktalara varmasını güvenlik güçlerimizin soğukkanlı tavrı engellemiştir. Kimse zorbalıktan medet ummasın. ”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23