• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eskiden hadis uydurulurdu şimdi ise rüya...

Yeniakit Publisher
2014-02-15 14:23:23 - 2014-02-15 15:23:44
Eskiden hadis uydurulurdu şimdi ise rüya...

Paralel yapının medya organlarında yayınlanan ve Hz. Muhammed'e (s.a.v.) hakaretler içeren ve dinimizdeki kutsalları alaya yayınlar İlahiyat çevresinden ve halktan büyük tepki topladı.

Hz. Muhammed'in (s.a.v.) dizi ve tweetlerde yer almasına din adamları tepki gösterdi. İlahiyatçılar, "Eskiden Peygamberimize atfen hadis uydururlardı şimdi de rüyalar uyduruluyor." dediler.

Fethullah Gülen
'in "Hz. Muhammed Türkçe Olimpiyatları'na geldi" şeklindeki açıklamalarından sonra telefon görüşmelerine yansıyan "Peygamberimizin buyurduğu gibi Tweetleri ikiye katlayın" sözleri de kamuoyunda tartışma yarattı. Samanyolu kanalında yayınlanan Şefkat Tepe dizisinde Hz. Muhammed'in (s.a.v.) gökten inişinin gösterilmesi ve Peygambere kamyon kullandırılmasıyla da tepkiler büyüdü. İlahiyatçı ve yazarlar, cemaatin kendi tabanına "Hz. Muhammed bizimle beraber" mesajını vermesine ateş püskürdü.

"HZ. PEYGAMBER TWEETLERİ İKİYE KATLAYIN DER Mİ?"

Akabe Vakfı Fahri Başkanı İlahiyatçı-Yazar Mustafa İslamoğlu:

Peygamberimiz statta konsere geldi! deniliyor. Peki niye geldi? 'Konser dinlemeye, şarkı türkü dinlemeye' diyorlar. O günlerde iyi hatırlıyorum 900 Müslümanı Arakan'da diri diri yaktılar. Şöyle bir senaryo yazalım. Diyelim Arakanlı Müslümanlar Peygamber'den yardım istedi ve 'Neredesin Ya Resulallah, yetiş' dedi. Geldi biri 'Peygamberimiz meşgul, konsere gitti, şu anda müsait değil, daha mühim bir işi var, konser dinliyor' dedi. Böyle bir şeyi düşünebiliyor musunuz?

O günlerde de Gazze ateş üstündeydi. Suriye o günlerde yanıyordu. O günlerde Fethullah Gülen'in tabiriyle tweetleri ikiye katlama emri ile meşguldü peygamberimiz! Ama Suriye'de Yermuk kampında çocuklar, anneler açlıktan ölüyordu. Haşa! Oraya vakit bulamıyor olsa gerek! Gazze'ye vakit bulamıyor olsa gerek.

Hakikatle insanların arasına duvar örer de insanları her türlü spekülasyona açık hale getirirseniz, imanları her türlü istismara açık hale getirirseniz, o imanları birileri istismar eder. Onun için biri çıkar rüyamda Hz. Peygamberi gördüm şunu yapıyordu, şunu emrediyordu der. Sen biliyor musun Kuran'da her peygamberin vahyine şeytanın müdahale etmek istediğini söyleyen ayet var. Peygamberin vahyine müdahale etmek isteyecek olan şeytan, senin hocana, senin müridine, senin şeyhine müdahale etmeyecek öyle mi? Var mı daha ötesi bunun!

KUTSAL OLAN HER ŞEYE SAYGI GÖSTERMELİYİZ

Prof. Dr. Bünyamin Erul (Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi ve Ankara Üniv. İlahiyat Fak. Dekan Yardımcısı):

Son zamanlarda peygamberlerin ışık huzmesi şeklinde de olsa gösterilmesi yanlıştır. Bunun nereye kadar gidebileceğini de kestirmek zordur. Asrımızda görsel malzeme ön plana çıktığı için kutsala dair her şeyin medyada yer almasının sıkıntılara yol açıyor.

Hz. Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa'ya (s.a.v.), Kur'an-ı Kerim'e, Kâbe'ye, meleklere saygı ve bunlarla ilgili konuşurken yazarken, bunlarla ilgili görsel bir malzemeyi teşhir ederken çok dikkatli olunması gerekiyor. İslamın erken asırlarında peygamberimiz hakkında hadisler uyduruldu. Günümüzde de zaman zaman rüyalar uydurulabilmekte. Hz. Muhammet bizim rol modelimizdir. Onu kendimize çağırmak yerine, kendimiz ona layık olabilmek için çaba sarf etmeliyiz."

"GÖLGE VE IŞIK OLARAK BİLE KULLANAMAZSINIZ"

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu:

Peygamberimizin basit prodüksiyonlarda kullanılması kamyona bindirilmesi İslam'a uygun değil. Yapımcılar bu konuda duyarlı olmalı. Çağrı filmi yayınlandığında, hazırlandığında El Ezher Üniversitesi'ne sahabenin resmedilmesi ne kadar doğrudur diye sorduklarında, El Ezher bu konuda fetva vermedi. Bu nedenle dikkat ederseniz dört Halifeyi göstermediler. Sadece Hz. Hamza'yı gösterdiler. Doğrusu o bile içimize sinmedi. Ama niye içimize sinmedi? Çünkü Hz. Hamza ne zaman aklımıza gelse, onu oynayan Anthony Quinn gelir aklımıza. Hiç kimse Hz. Hamza gibi olamaz. Hz. Hamza muhteşem bir insandır. Ne Peygamberimizin ne de diğer Peygamberlerin, özellikle dört Halifenin resmedilmesi, oynanması ve gölge ya da ışık gibi görünmesi şık değildir. Bunlara dikkat etmek zorundayız.

"BEDİÜZZAMAN'I REFERANS GÖSTERMESİNLER"

Ümit Şimşek (Yazar):

Rüyalar dinî bir hüküm kaynağı teşkil etmez. Hele dinin hükümlerine aykırı hiçbir söz ve davranışa delil teşkil etmeyeceği, izaha yer bırakmayacak kadar açık bir gerçektir. Bediüzzaman'ın eserlerini kaynak olarak kullanarak rüyaları meşru göstermek mümkün değil. Hz. Peygamber adına yalan uydurmak büyük bir günahtır. Vaktiyle Peygamberimizin rüyalara girip 'Başınızı açın' dediği rivayet edilirdi. Şimdi eğlence ortamlarında temessül ettiği ve rüyalara girip 'Tweetleri katlayın' dediği pervasızca iddia edilebiliyor. Peygamber adına yalan uydurma konusunda bir hayli mesafe alınmış.

CEMAATİN RÜYALAR KİTABI!

Kitabın adı "Berzah Aralığı". Cemaate yakınlığı ile bilinen Işık Yayınları tarafından basılmış. Kitapta Fethullah Gülen hareketi içinde bulunan insanların rüyaları bir araya getirilmiş. Kitabın giriş bölümünde "Bu kitabı emir tahtında hazırladık" diyerek Gülen'e gönderme yapılıyor. Şaşırtıcı rüyalardan bazı örnekler:

Abdülkadir Geylani Rize'den birisini, Trabzon'dan birisini alarak Peygamber Efendimizin mescidine geldi. Orada Peygamber Efendimiz, Abdülkadir Geylani, Bediüzzaman ve Hocaefendi vardı. Peygamber Efendimiz "siz buyurun" diyerek Fethullah Gülen Hocaefendi'yi imamlığa geçirdi.
Gülen Hocaefendi ve ağabeyler büyük bir salonda oturmuş, hizmetin meseleleri hakkında istişare ediyorlardı. Fakat, hepsi üzgün ve boynu büküktü. Ben salonun kapısındaydım. O sırada Peygamber Efendimiz salona girdi. Hocaefendi "Ya Resulallah! Ne olacak hizmetler, bu işler nasıl olacak?" diye sordu. Peygamber Efendimiz "Üzülmeyin, ben her hizmetin başında bizzat bulunacağım" buyurdular.
İleride bir ışık kümesi görüyoruz. Oraya vardığımızda Peygamberimiz karşıda. Onun arkasında sahabe önünde Fethullah Gülen Hocaefendi var. Peygamberimiz Hocaefendi'ye "Sen bana ne getirdin" diye sorduğunda Hocaefendi'nin arkasında simaları parlak bir cemaat ordu şeklinde dizilmiş.

HALKTAN RTÜK'E: YAYINDAN KALKSIN

Samanyolu TV
'de yayınlanan 'Şefkat Tepe' dizisinde Hz. Muhammed'i temsil ettiği dizide belirtilen bir ışık halesine gökyüzünden inerek, kamyon kullandıran sahneye tepkiler devam ediyor. "Bu kadar da olmaz" dedirten görüntüler hakkında Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) 2 bin şikâyet geldi. Şikâyetlerde dini istismar yapıldığı ve Hz. Peygamber'in manevi varlığının incitildiği görüşleri dile getirildi. Şikâyet dilekçelerinde "Program yayından kaldırılsın" talebi ağır bastı. Görüntüler hakkında RTÜK uzman raporu bekleniyor.

2 BİN KİŞİ DİLEKÇE YAZDI

Görüntülerden rahatsız olan 2 bin kişi RTÜK'e şikâyette bulundu. İzleyiciler şikâyetlerinde Hz. Peygamber'in nurani bir şekilde gökten inmesi ve kamyonetle yolculuk yapılmasıyla dinin istismar edildiğini ve Peygamber'in manevi varlığının incitildiğini, programı yayında görmek istemediklerini dile getirdi. Şikâyetler "Genel Ahlaka ve Ailenin Korunması İlkesine Aykırılık", "Irk, renk, dil, din, tabiiyet, cinsiyet, özürlülük, siyasi ve felsefi düşünce, mezhep ve benzeri konularda ayrımcılık yapmak", "Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farklılıklarını, toplumda nefret duyguları oluşturacak biçimde kullanmak" başlıkları altında incelendi. Vatandaşlar programın yayından kaldırılmasını istedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23