• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Esad cezasız kaldığı için kimyasal silah kullanmaya cesaret etti”

Yeniakit Publisher
2013-09-18 21:21:21 - 2013-09-18 21:21:43
"Esad cezasız kaldığı için kimyasal silah kullanmaya cesaret etti"

Katil Esad rejiminin katliamlarına sessiz kalmanın, kimyasal silah kullanılmasına kapı araladığını ifade eden SMDK Başkanı Ahmed el-Carba, “Esad cezasız kaldığı için kimyasal silah kullanmaya cesaret etti.
Bazı parlamentoların tereddüdü ile BM Güvenlik Konseyi’nin rolünün devre dışı kalması nedeniyle insanlık kaybetti” dedi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba, uluslararası toplumun, Esad rejiminin katliamlarına sessiz kalmasının, kimyasal silah kullanımına kapı araladığını belirtti.
Carba, yaptığı açıklamada, “Suriye halkı ve SMDK tarafından temsil edilen liderleri, uluslararası toplumdan Suriyelilerin öldürülmesinin durdurulması ve çektikleri sıkıntıların sonlandırılması için kararlı bir müdahale istiyor. Rejimin elindeki silahların kullanılması engellenmeden bunun uygulanması mümkün değil” diye konuştu.
Savaş uçağı, füze ve top kullanılmasının yasaklanmasını, kimyasal silahların imha edilmesini ve başta Guta’da kimyasal silahla katliam yapanlar olmak üzere ülkede gerçekleştirilen bütün katliamların emrini verenlerin yargılanmasını talep eden Carba, bu adımların BM’nin 7. maddesi kapsamına alınabileceğini kaydetti.
Carba, bu durumda başarılı olunabileceğini ve bunun gelecekte Suriye’deki durumun iyileştirilmesi için atılacak adımların başlangıcı sayılacağını söyledi.
Uluslararası topluma seslenen Carba, “Katil rejimin 100 binden fazla insanı biçen uçaklarının ve toplarının katliamlarına sessiz kalmak, kimyasal silah kullanılmasına kapı aralıyor. Bu, geçen ay Doğu Guta’da gerçekleşti. Orada ölenlerin çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyordu” ifadesini kullandı. Carba, “Rejim cezasız kaldığı için kimyasal silah kullanmaya cesaret etti. Bazı parlamentoların tereddüdünün sonucu olarak uluslararası güvenlik ve barıştan sorumlu olan BM Güvenlik Konseyi’nin rolünün devre dışı kalması nedeniyle insanlık kaybetti” diye konuştu. Esad rejiminin, bu tereddüdleri, yaptığı utanç verici şeyi tekrarlaması için yeşil ışık olarak algılamamasını istediklerini bildiren Carba, “Esad yönetimi savunmasız halka soykırım yapmak için ölümcül silahlar kullanıyor. Ondan söz veya vaat alınmaz. O uçaklarıyla masum çocukları öldürüyor, diplomasiden anlamaz” yorumunda bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23