• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ersan Şen’den canlı yayında provokatörlük

Yeniakit Publisher
2023-02-26 01:45:37 - 2023-02-26 01:45:36

Prof. Dr. Ersan Şen, Habertürk canlı yayınında yaptığı konuşmada üniversitelerin açılması çağrısı yaptı. Meclis'e de YÖK'ün kapanması çağrısında bulunarak yine ortalığı karıştırmak istedi.

Türkiye'yi yasa boğan 'asrın felaketi' olarak adlandırılan 2 büyük deprem ve etkilileri konuşulmaya devam ediyor.

Habertürk canlı yayınına konuk olan, Prof. Dr. Ersan Şen yaptığı konuşmada, "Hesap sorulmuyor bu ülkede, yeniden yap geç, bu da hukuk olmadığını gösteriyor. Buradan çağrı yapıyorum üniversiteler açılsın, öğretim üyeleri de şikayet ediyor. Bu inatlaşmadan vazgeçilmeli, hazır fırsat Meclis açılsın açmıyorlarsa üniversiteleri tarihi görev yerine getirilsin YÖK kapatılsın." dedi.

Depremzedeler öğrenci yurtlarına yerleştirildi

Türkiye'yi sarsan büyük depremde evsiz kalan vatandaşlarımız için YÖK, öğrenci yurtlarını depremzede vatandaşlarımızın kullanımına açma kararı almıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Suat

YÖK kesinlikle kapatılmalı. Çünkü disiplin soruşturmalarında son derece kanundışı disiplin cezaları veriyor. Şu an bu kurumun kanunsuzlukları ile ilgili mahkemeye dilekçe yazıyorum. İkinci bir konu YÖK başkanını cumhurbaşkanı seçiyor, üniversite rektörünü de cumhurbaşkanı seçiyor. YÖK'ün diaiplin soruşturmalarında adalete ve kanunlara aykırı karar vermesinin en önemli nedeni bu. YÖK başkanı , rektörden daha üst olduğu halde Rektörü de cumhurbaşkanı seçtiği için kendisini rektörlerle eşit olarak konumlandırıyor ve rektörün "şu akademisyene , şu memura disiplin cezası verin" anlamına gelen resmi yazılarını hiç geri çevirmiyor. YMK Başkanını cumhurbaşkanı atasın ama rektörü daha alt makamdaki biri atamalı. Mesela Rektörü YÖK başkanı, üniversitenin bulunduğu şehrin valisi atarsa o zaman YÖK başkanı kendisini rektörle aynı konumda değerlendirmez ve Rektörün resmi yazılarında hukukun gereğini yapma ihtimali artar.

Sade vatandaş

Bu ülkede hukuk kesin var ama sadece adaleti dağıtması gerekenlere var
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23