• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ermenistan’da darbe girişimi… Devlet Ajansı duyurdu: Askerler Rusya’da eğitildi!

Yeniakit Publisher
2024-09-18 23:48:00 -
Ermenistan’da darbe girişimi… Devlet Ajansı duyurdu: Askerler Rusya’da eğitildi!

Ermenistan Soruşturma Komitesi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Ermenistan'da iktidarı ele geçirmek için komplo kurdukları iddiasıyla 3 kişinin tutuklandığı duyurdu. Ermenistan Devlet Ajansı, “Askerlerin Rusya'nın Rostov-on-Don kentine götürüldüğünü ve daha sonra Arbat adlı askeri üsse sevk edilerek burada yakın muharebe eğitimine tabi tutulduğunu” iddia etti. .

Ermenistan devlet ajansı Armen Press'in bildirdiğine göre, darbe girişimine katıldıkları iddia edilen şüphelilerden beşinin Ermenistan vatandaşı, diğer ikisinin ise Karabağ'ın eski sakinleri olduğu açıklandı.

Ajans konuya ilişkin haberinde şu ifadeleri kullandı:
“Darbeciler 2024 yılında birkaç masum Ermeni vatandaşını silah altına almış ve onlara Rusya'ya seyahat etmeleri, üç aylık askeri eğitim kurslarına katılmaları ve dönüşte orduya katılmaları için ayda yaklaşık 220 bin ruble (yaklaşık 80 bin TL) ödemişlerdir..."

ACEMİ ASKERLER RUSYA’DA EĞİTİLDİ

Haberde yer alan iddialara şöyle, "Acemi askerler Rusya'nın Rostov-on-Don kentine götürüldü ve daha sonra Arbat adlı askeri üsse sevk edilerek burada yakın muharebe eğitimine tabi tutuldu. Ancak o zaman eğitimlerin gerçek amacının Ermenistan'a dönmek ve bir darbe düzenleyerek iktidarı ele geçirmek olduğu söylendi. Bazı askerler darbenin bir parçası olmayı reddetti ve gruptan ayrıldı..."

BİRLİĞİN KOMUTANI İDDİALARI REDDETTİ

Öte yandan, Sputnik Ermenistan'da yayınlanan bir haberde iddialar topyekun reddedildi. Ermeni 'ArBat' taburunun komutanı Hayk Gasparyan'ın görüşlerine yer verilen haberde, Ermenistan Soruşturma Komitesi'nin 'darbe girişimi' raporu, "Rusya yönelik bir karşı propaganda" olarak nitelendirildi.

PAŞİNYAN'IN AÇIKLAMASI

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 23 Şubat 2024'te France 24 televizyonuna verdiği mülakatta, "Rusya'nın aylar önce Ermenistan halkına doğrudan darbe yapma çağrısında bulunduğunu ve Moskova'nın bu propagandasının zayıflamadığını" öne sürmüştü.

SORUŞTURMA KOMİTESİ NE DEDİ?

Ermenistan devlet medyasından elde edilen bilgilere göre, Ermenistan Cumhuriyeti Soruşturma Komitesi, 18 Eylül'de "Ermenistan'da iktidarı zorla elde etmeye yönelik bazı hazırlıklar" olduğuna ilişkin bir açıklama yayınladı.

Bu kapsamda 7 kişi hakkında cezai kovuşturma başlatıldığını, bunlardan 4'ünün arandığını ve 3'ünün tutuklandığını duyurdu.

Komite, darbe hazırlıkları yapan grubun, 'ArBat' üssü de dahil olmak üzere Rusya'nın Rostov-on-Don şehrinde üç ay eğitim aldığını öne sürdü.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Eğitim.

İşbirlikçi politikacılar da Amerikada!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23