• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ermenistan-Azerbaycan yeni sınırı çiziliyor! AB harekete geçti

Yeniakit Publisher
2022-10-07 10:18:00 -
Ermenistan-Azerbaycan yeni sınırı çiziliyor! AB harekete geçti

Avrupa Birliği (AB), Azerbaycan ile Ermenistan arasında sınır belirleme çalışmalarına destek için bölgeye geçici süreli sivil misyon gönderecek.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in 6 Ekim'de Çekya'nın başkenti Prag'da Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı kapsamında yaptığı 4'lü görüşmeyle ilgili ortak açıklama yayımlandı.

Açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan'ın, Birleşmiş Milletler (BM) Şartı ve 1991 tarihli Alma Ata Bildirisi'nin sınır belirleme komisyonlarının çalışmalarında temel oluşturacağını teyit ettiği bildirildi.

Sınır belirleme komisyonlarının bir sonraki toplantısının Brüksel'de ekim ayı sonunda yapılacağı belirtildi.

Ermenistan'ın Azerbaycan sınırında sivil bir AB misyonunun çalışmasını kolaylaştırma konusunda uzlaştığı, Azerbaycan'ın da gerektiğinde bu misyonla iş birliği yapacağı ifade edildi.

Açıklamada, "AB misyonu ekim ayında en fazla iki ay için çalışmalarına başlayacak. Bu misyonun amacı, güven tesis etmek ve raporlarıyla sınır komisyonlarına katkı sunmaktır." denildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

aynen böyle

aman Azeri kardeşler dikkat edin ab dan bahsediliyor onların çizdikleri sınırları biz 120 senedir biliyoruz haritaya bakıp eğeyi ortadoğuyu görün anlarsınız

Gültekin

İki kişi arasında sorun varsa, üçüncü kişiye ...... yemek düşer. Ermenistan gerçekten samimi çözüm arıyorsa, sorunlar belli, çözümlerde belli niçin başkalarını araya sokuyor?, bu çözüm AB,'yi hiç ilgilendirmiyor, bunlar araya girdiğinde olacak şey sadece çözümsüzlüktür.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23