• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ermeni Lobisi Hdp aynı kafa

Yeniakit Publisher
2016-06-04 07:57:22 - 2016-06-04 07:57:22
Ermeni Lobisi Hdp aynı kafa

HDP, TBMM’de grubu bulunan partilerin, Almanya Federal Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımı iftirasını kınadığı ortak deklarasyona, önceki milli meselelerde olduğu gibi yine imza atmadı. Meclis’te grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP, söz konusu karar tasarısını ortak açıklama yaparak kınadı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise , “Ortak deklarasyona katılmayacağız” ifadeleriyle Ermeni tezlerine sahip çıktı.

Almanya Federal Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımı iddialarını kabul etmesi Türkiye’de toplumun her kesiminde büyük tepkiyle karşılandı. TBMM’den, hükümete ve sivil toplum kuruluşlarına kadar her yandan alçak iftira hamlesi kınanırken, HDP, TBMM’de grubu bulunan partilerin söz konusu iftirayı kınadığı ortak deklarasyona, önceki milli meselelerde olduğu gibi yine imza atmadı. Meclis’te grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP, söz konusu karar tasarısını ortak açıklama yaparak kınadı. Alman Federal Meclisi’nde iftira kararı kabul edildiği sıralarda TBMM Genel Kurulu’nu yöneten Başkanvekili Akif Hamzaçebi, kararı kınadı. Hamzaçebi grup başkanvekillerine söz verdiğinde AK Parti, CHP ve MHP Grup Başkanvekilleri karara sert tepki gösterirken, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Türkiye bir tarihi yüzleşme ve hakikatleri ortaya çıkarma sürecini işletmeden ortaya konacak olan siyasi tavırların, bu tarz sorunların çözümüne herhangi bir katkı sağlamayacağını düşünüyoruz. Ortak deklarasyona katılmayacağız” ifadeleriyle Ermeni tezlerine sahip çıktı. 

AK PARTİLİ MUŞ: HDP TÜRKİYE DÜŞMANLARINI SEVİNDİRİYOR!

Akit’e değerlendirmede bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Türkiye’nin tarihinde hiçbir zaman soykırım olmamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Alman Federal Meclisi’nde alınan bu karara bir tavır koymuştur. Ama maalesef HDP ortak deklarasyona imza atmamıştır ve buna bir tavır koyamamıştır. Alman Federal Meclisi’nde söz konusu ifdira kararı alınırken, Meclis’in karşısında PKK bayrakları, YPG bayrakları, Ermenistan ve Yunanistan bayraklarını gördük. Burada HDP imza atmayarak kimleri sevindirdi? İşte orada bayrak açan Türkiye düşmanlarını sevindirdi. Demek ki Türkiye’nin bir milli meselesine destek vermeyerek, Türkiye düşmanlarına destek sağlamış oluyorsunuz. Bütün bunlar milletimizin gözleri önünde cereyan ediyor. HDP’nin bu tutumunu milletimiz not etmiştir, sandık önüne geldiğinde gereğini yapacaktır. 

HDP, EMPERYALİST GÜÇLERLE İŞBİRLİĞİ YAPAN BİR PARTİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, HDP’nin başından beri zaten seçim beyannamelerinde, parti programlarında bu tutumu sergilediğine dikkat çekerek, “Yerli, milli, bu topraklara ait bir duruşları yok bunların. Önceki seçimlerde de gördüğümüz gibi küresel güçlerin kullandığı, yönettiği bir taşeron yapı görünümünde bu parti. Türkiye’nin milli menfaatlerine, milli duruşunu ters, hatta bu ülkeyi parçalamak, bölmek isteyen emperyalist güçlerle işbirliği yapan bir parti. PKK’nın siyasi uzantısı. Bu açıdan çok şaşırmamak lazım” değerlendirmesinde bulundu. 

METİNER: HDP’NİN TAŞNAK PARTİLERİNDEN FARKI YOK

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner de, “HDP’den farklı bir tavır beklemek şaşırtıcıdır. HDP farklı bir tavır sergileseydi ben şaşırırdım. HDP’nin durduğu yer belli. HDP’nin Taşnak, Hınçak partilerinden bir farkı yok ki. Kendi ülkesine, kendi ülkesinin değerlerine, Cumhurbaşkanı’na düşman bir parti. Türkiye düşmanı ülkelerle işbirliği yapan taşeron bir örgütün siyasal uzantısı. Ermenistan’la da bağları var. Onların bağları olan, onların Türkiye düşmanı politikalarını hayata geçirmeye çalışan bir terör örgütünün uzantısı” diye konuştu. 

GÜNDOĞDU: HDP ERMENİ HAKLARINI SAVUNuyor

“HDP Kürt kardeşlerimizin haklarını savunan bir parti değil, Ermeni haklarını savunan bir partidir” diyen AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ise “Bizim parlamentomuzun bütün haklarından yararlanıyorlar ve Türk Milleti’ne, Türk Parlamentosu’na ihanet ediyorlar. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkından aldıkları maaşlarına ihanet ediyorlar. PKK terör örgütünün üst yapısı nasıl Ermenilerle iç içeyse bunlar da bu duruşlarıyla Ermenilerle iç içe olduklarını, Ermeni tezlerinin, Ermenistan’ın yanında durduklarını kanıtlamışlardır. Ortak deklarasyona imza atmayan bir partinin TBMM çatısı altında bulunması doğru değildir. Bu Türk milletine de Kürtlere de ihanettir. PKK Asala’nın yerine kurulmuş bir terör örgütüdür. Türkiye’yi karıştırarak Ermenistan’a hizmet ediyor. Böyle bir yapının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeri yoktur” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23