• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ergün Diler: Suud Hanedanı'na operasyon yakın

Yeniakit Publisher
2015-01-28 13:36:00 - 2015-01-28 14:08:51
Ergün Diler: Suud Hanedanı'na operasyon yakın

Ergün Diler bugün yayınlanan köşe yazısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YENİAKİT.COM.TR - Yeni kral Selman'dan sonra işlerin daha da karışacağını belirten Takvim gazetesi yazarı Ergün Diler, Merkel'in Haziran 2014'te bir Rus dergisine verdiği röportajdaki "Putin'in, Lizbon'dan Vladivostok'a kadar ortak bir ekonomik pazar fikrini destekliyorum" cümlelerini hatırlattı.

Diler, "Yani Atlantik'ten ta Japonya'nın karşısındaki şehre kadar... Fransa ve Almanya özellikle son dönemde Amerika'yı dengelemek için hep Rusya kartına sarıldı! Ancak Ukrayna, CIA tarafından karıştırılınca işin içine Almanlar da girmek zorunda kaldı" dedi.

Fransa'nın ise Rusya'yı yanına alıp Amerika'yı Ortadoğu ve Afrika'dan silmek istediğini kaydeden Diler, oyunları Suudlar'ın bozduğunu söyledi.

SUUDLAR SADECE DENİLENİ YAPIYOR

Suudlar'ın petrol fiyatlarını indirerek Rusya'yı zayıf ortak noktasına çektiğini, bu işin arkasında Amerika'nın olduğunu, Suudlar'ın ise sadece denileni yaptığını ifade eden Takvim yazarı, Ruslar'ın sağ eliyle Çin'i, sol eliyle de Avrupa'yı birbirine bağlamasını istemediklerini cümlelerine ekledi.

Ergün Diler yazısının devamında, "Tüm bunlar olurken bizim çok yakından tanıdığımız Standart and Poors, Fitch ve Moody's Rusya'nın notunu indirdi! Yani "Oradan kaçın!" dedi! Bu sırada, 3 Rus New York'ta borsada operasyon yapmak üzereyken tutuklandı! Bu sayının 1500'e çıkacağı fısıldandı! Dün de Başkan Obama, yanına Amerikan derin devletinin başı sayılan James Baker, Brent Scowcroft ve Condoleezza Rice'ı alarak Riyad'a indi! Başsağlığı için! Tabii CIA Başkanı John Brennan da oradaydı! Danışmanlar Susan Rice ile Lisa Monaco da hazır bulunuyordu!" ifadelerini kullandı.

SUUD HANEDANI'NA OPERASYON YAKIN

Ergün Diler, sözlerine şöyle devam etti: "Charlie Hebdo saldırısı ile Amerika ve CIA, Müslüman dünyasını AVRUPA'dan koparmak istediğini açıkça gösterdi! Çok net mesaj verdi! IŞİD'e destek veren, Sisi'ye silah yağdıran Suudlar burada da Amerika ile birlikteydi! Yani Washington'ın yapmak istediğini onaylıyordu! Elindeki petrol ve dolar gücü bunu yapmaya yeter de artardı! Suudlar'ın Washington çizgisinden çıkmayacağını gören Almanya cenazeye 700 Euro'luk yolsuzluktan dolayı koltuğundan indirilen eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'u gönderiyordu! Yani "Acınıza katılmıyoruz!" diyordu! Suud Hanedanı'na operasyon yakındı! Bölmek için geleceklerdi! İlk işaret törende verilmişti!"

2016'DA GAZIN VANASI TÜRKİYE'DE OLACAK

"Amerika da Avrupa da çok net konuşuyordu! Sadece biz duymuyorduk! Rusya darbe üstüne darbe alırken GAZPROM "2016'dan itibaren gazın vanası Türkiye'nin elinde olacak!" açıklaması yapıyordu! İki kanat da Türkiye'yi yanına almak zorundaydı! Etrafımızda şekillenen mücadele bizi de içine çekmekteydi! Hep dediğim gibi, Türkiye olmadan kimse bir adım yol alamazdı! İki tarafın da Ankara'ya yanlışları vardı! Eğer Türkiye "Avrupa" derse Obama daha büyük uçakla ve daha büyük kalabalıkla buraya gelmek zorunda kalacaktı! Yok, eğer cevap "Washington!" olacaksa Avrupa'nın cenazesine kimse gidemeyecekti! Olay bu!"

www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23