• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ergin’den dinlemeler için suç duyurusu

Yeniakit Publisher
2014-03-09 06:53:00 - 2014-03-09 00:33:29
Ergin’den dinlemeler için suç duyurusu

Adalet eski Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Ankara Temsilcimiz Yener Dönmez’e konuştu.

YENER DÖNMEZ/HATAY - Yerel seçim çalışmaları kapsamında gazetecilerle bir araya gelen eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin yasadışı dinlemeler ve HSYK düzenlemesine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

Aralarında kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının da servis edildiği dinlemelerin “yasadışı” gerçekleştirildiğini belirten Sadullah Ergin, “Dinlemelerin pek çoğu yasa dışı dinlemelerdir. Bu suçu işleyen kaynak belli olduktan sonra elbette suç duyurusunda bulunup şikâyetçi olacağım” dedi.

HSYK’NIN YAPISINDAN MUHALEFET SORUMLU...

HSYK’nın yapısı ve işleyişindeki düzenlemeyi de değerlendiren eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kendisinin bakan olduğu dönemde yapılan ilk düzenlemenin ağırlıklı olarak kendilerinin değil muhalefetin görüşleri doğrultusunda gerçekleştiğini belirtti. Sadullah Ergin şunları söyledi: “Biz o dönemde de şu anda yürürlüğe giren yapıyı istiyorduk. Ama o zaman muhalefet partilerinin itirazı oldu. Biz seçimlerde çoğunluğun istediği bir yapı istemiştik, muhalefet partileri ise ‘çoğulcu’ bir yapı istediler. Benim buna ilişkin açıklamalarım arşivlerde mevcuttur.”

'3 DÖNEM'DE DEĞİŞİKLİK SİNYALİ 

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’in seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Hatay’da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, parti tüzüğündeki 3 dönem şartına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ankara Temsilcimiz Yener Dönmez’e konuşan Hüseyin Çelik, 3 dönem kuralının bir kanun veya Anayasa hükmü değil parti tüzüklerinde yer alan bir konu olduğunu belirterek, “Bu konu bir Anayasa, bir kanun maddesi değil, parti tüzüğünde yer alan bir konudur. Tabandan, teşkilatlardan değiştirilmesi yönünde yoğun baskı var. Bunun için Genel Kongre filan toplamaya da gerek yok” dedi.

“İSTEDİĞİMİZ ZAMAN DEĞİŞTİREBİLİRİZ”

Bu kuralın MYK’da alınacak bir kararla değiştirilebileceğini belirten Çelik, zamanlamaya ilişkin olarak ise, “Gerekirse istenen her zamanda bu yapılabilir. İstersek listeleri YSK’ya teslim etmeye bir saat kala bile Merkez Yürütme Kurulu’muzda (MYK) bu değişikliği yapıp listeleri o şekilde teslim edebiliriz” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23