• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Erdoğan’ın açıklaması insani bir mesajdı”

Yeniakit Publisher
2014-04-26 08:56:00 - 2014-04-26 10:38:08
 "Erdoğan’ın açıklaması insani bir mesajdı"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 1915 olaylarına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının muhataplarının öncelikle devletler değil, dünyanın her yerinde yaşayan Ermeniler olduğunu belirterek, “Ermenilere uzatılan bu dostluk eli bu anlamda bence karşılığını gördü” dedi.

HABER MERKEZİ - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Sudan Dışişleri Bakanı Ali Karti ile görüştü. Karti ile Dışişleri Konutu’nda bir araya gelen Davutoğlu, görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, 1915 olaylarına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına değindi.

ERMENİ HALKINA UZANAN DOSTLUK ELİ

Davutoğlu, bir gazetecinin Türkiye’nin 1915 olaylarına ilişkin taziye mesajına ilişkin “Türkiye’nin bir sonraki adımı ne olacak” sorusunu, şöyle cevapladı: “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması dünyada ezberleri bozdu ve Türk halkının bu konuda tarihi bir adım atarak, yeni diyalog ve dostluk penceresi açtığını herkes kabul etti. Aslında bu mesajın muhatapları öncelikle devletler değildi. Dünyanın her yerinde yaşayan Ermenilere yönelik, insani bir mesajdı. Ermeni toplumlarından bize gelen tepkiler ve diasporadan gelen tepkiler olağanüstü olumlu. Esas muhatabımız olan tek tek Ermenilere uzatılan bu dostluk eli bu anlamda bence karşılığını gördü.”

“UMARIZ GÜNEY SUDAN BİR AN ÖNCE İSTİKRARINA KAVUŞUR”

Karti ise Güney Sudan ile Sudan arasındaki barış sürecine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, Sudan ile Güney Sudan arasında bir savaş olmadığının ancak Güney Sudan’da bu savaşın devam etmesini isteyen ve batıdan destek gören bazı gruplar olduğunun altını çizdi. Güney Sudan ile 9 anlaşma imzaladıklarını ancak bunların hâlâ hayata geçirilemediğini anlatan Karti, bunun ana sebebi olarak Güney Sudan’da güçlü bir iradenin olmayışını gösterdi. Karti, “Güney Sudan’da ana unsurlar kendi aralarında çatışmaya doğru gidiyorlar. Bu savaşa hiçbir katkımız olmasa da biz de bundan etkileniyoruz. Umarız Güney bir an önce istikrarına kavuşur ve aramızda yapılan anlaşmalar gerçekleşir” dedi.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23